blauw koppel klHet is al weer even geleden dat hier wat nieuws te lezen viel, maar er was dan ook weinig nieuws te melden. Op een jongdierenavond in Gouda na geen shows dit seizoen en zodoende weinig om over te schrijven. Maar inmiddels zitten we in 2021, ruim een maand verder als mijn vorige epistel en helaas zijn de maatregelen om covid-19 eronder te krijgen verder opgeschaald. Alles dicht en we zitten nu ook met een avondklok. Helaas heeft een kleine groep de avondklok maar gebruikt om te gaan rellen, plunderen en vernielingen aan te richten aan dingen die niet van henzelf zijn. Blijkbaar afgekeken van wat er eerder dit jaar in Amerika gebeurde. Ik ga het hier verder niet over hebben, we blijven positief.

Ik las overigens een leuk artikel over het corona virus van de hand van Henk de Weerd, naast wat andere weetjes onze duiven betreffende. U vindt zijn artikel hier.

Op eigen hok gaat het seizoen beginnen en staat de koppeling voor de deur. Hoewel ik gisteren in het Brabantse land nog in de sneeuw liep is er tot nu toe geen sprake van een strenge winter, en aangezien het deze week volle maan wordt ga ik de duiven samen zetten. Als ik naar het gedrag van mijn meeuwen kijk zijn ze er wel aan toe ook. Dit keer heb ik twee dagen vrij genomen om er voor te zorgen dat alle koppels goed hun bak kennen voor de eerste eieren komen. In 2020 koppelde ik op 7 februari en lag de laatste duivin op 16 februari haar eerste ei, ongekend natuurlijk aangezien ik de dagen toch ook niet verleng met bijlichten. Het zal dit jaar waarschijnlijk iets langer duren wat ook geen ramp is, als de meest eieren maar bevrucht zijn en uitkomen.

Een jaar geleden had ik een duivin die op de dag dat de eieren uit moesten komen van de eieren afliep, een duivin die een ei gewoon op de vloer lag (kapot dus) en ik zette een koppel wat uit twee doffers bleek te bestaan. Maar de grootste tegenvaller was dat er een vijftal jongen na uitkomen van de eieren binnen een dag of drie dood in het nest lag. Als die tegenvallers in 2021 nu achterwege blijven moet alles goed komen.

Wat de selectie betreft, ik ben wat fout getekende dieren aangaat dit jaar minder streng geweest als een jaar eerder. Ik heb toch een paar duiven lopen die wat tekening betreft niet helemaal aan alle voorwaarden voldoen en ik ben benieuwd of ik nu ook meer foutgetekende dieren zal fokken.
Ik zou zeggen: Meer als in 2021 kan bijna niet.

Voor nu groet ik mijn lezers, houdt afstand, vooral van relschoppers en blijf gezond.

Show agenda

Mei 2022
M D W D V Z Z
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31