kweekboekHet kan verkeren, ik schreef het negen maanden geleden, Nederland ging dicht. Het corona virus bleek een serieuze aangelegenheid te zijn en nagenoeg alles ging dicht, de mensen hamsterden in die tijd vooral toiletpapier. Nu negen maanden verder zijn we eigenlijk nog niets opgeschoten, we gaan weer voor het grootste gedeelte dicht en er wordt weer toiletpapier gehamsterd. Natuurlijk heb ik over het hele gebeuren mijn mening, net als 17 miljoen andere Nederlanders die hebben en allemaal weer net iets anders. Laat ik dus maar bij mijn duiven blijven. Heb ik ook geen verstand van, maar het maakt mij wel iets vrolijker.

We zitten vlak voor de kerst en bij de Noordelijke liefhebbers ligt het Clubnieuws van de Oud-Hollandse Meeuwclub al op de mat, in het zuidelijke gedeelte moeten we nog even afwachten wanneer het op de mat valt, de wegen van de post zijn ondoorgrondelijk. Maar in het noorden hebben ze toch vast wat te lezen, helaas geen shownieuws dit jaar maar toch nog een leuk blaadje vol.

Op eigen hok staat alles weer klaar voor volgend seizoen. De broedbakken zijn in orde gemaakt voor het fokseizoen 2021, ringen besteld, kweekboek is gemaakt, koppelbriefjes voor aan de broedbakken gemaakt en de broedschotels zijn ingepakt. En als ik naar de duiven kijk zijn die er ook wel klaar voor. Niets staat er nog in de weg om de duiven samen te zetten en dat is mooi zo vlak voor de kerst. Nog even een goede maand geduld opbrengen en ze kunnen weer bij elkaar, als het weer tenminste ook mee blijft werken. Mocht het plotsklaps toch flink gaan winteren, schuiven we het samen zetten van de duiven gewoon op.

Nu kunnen de koppels natuurlijk nog anders uitvallen, soms heb je wel eens een helder ogenblik en wordt er nog wat gewisseld. Maar over het algemeen ga ik toch maar weer voor een wat groter type tegen wat kleiner. Met een beetje geluk fok je daar dan toch ook een leuke middelmaat uit die ook nog aan alle eisen voldoet. Eentje met scherpe manen, een goede kuif, goed getekend en een goede jabot. O ja, en met genoeg vulling achter de neus, en een mooie “stop” of “hoek” en dan liefst ook nog met een korte smalle staart. En het liefst zie ik ze dan net ietsje door horizontaal staan. Ach, zo teruglezend heb ik eigenlijk niet zo heel veel wensen. Ik heb het eigenlijk allemaal wel op het hok zitten, alleen nog niet in een duif verzameld. Maar in 2021, mijn 5e showseizoen, lukt het misschien wel om er zo een te fokken. Tenminste, nog even afwachten hoe het volgend jaar gaat natuurlijk, je weet nooit wat er voorbijkomt en moet ik nog wat langer wachten op mijn 5e showseizoen.

Zo vlak voor de kerst wens ik iedereen een fijne kerst toe en een leuke en fijne jaarwisseling, ook al zal die er dit jaar waarschijnlijk anders uitzien als in voorgaande jaren. Dat u en de uwen een voorspoedig 2021 zullen beleven waarin gezondheid, geluk en voorspoed de boventoon zullen voeren. En dat we met zijn allen maar weer terug mogen gaan naar het oude normaal.

 

Show agenda

Mei 2022
M D W D V Z Z
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31