de 1335 2020Het showseizoen 2020 – 2021 zit er op, ook de laatste show van het seizoen de SZN, die mogelijkerwijs nog door zou kunnen gaan is afgelast. En dus rest ons niets anders als zelf selecteren en weer uitkijken naar het kweekseizoen van 2021. Of moet ik zeggen het fokseizoen? Niets mooier natuurlijk als uitkijken naar een volgend seizoen. Koppels worden op papier gezet, vervolgens nog tien keer gewijzigd en men kan weer dromen van die 97 punten duiven die uit die ideale koppels gaan komen.

Wie er helaas niet meer uit kan kijken naar het volgend seizoen is Jan van Dongen. De wereld heeft afscheid moeten nemen van Jan die een half jaar na het verscheiden van zijn Ina ook het tijdelijke met het eeuwige heeft verwisseld. Jan, de man waar ik mijn allereerste Oud Hollandse Meeuwen haalde en waar ik nu nog plezier aan beleef. In 2019 kreeg ik nog zijn fraaist gefokte jonge duivin.

Na het overlijden van zijn vrouw was het stil voor Jan. Hij begon echter wel weer wat vaker te bellen en had nog steeds zin de duiven. Net als de laatste twee jaar zou ik zijn duiven voor hem meenemen naar de clubshow, ditmaal in Drachten. Helaas ging deze niet door. Kort voor zijn overlijden bracht ik hem op zijn verzoek nog een geelzilver doffer om nieuw bloed in zijn stam te brengen. Jan begon na het overlijden van zijn vrouw alles dus langzaam toch weer een plaatsje te geven. Maar helaas heeft het noodlot toegeslagen, een simpele operatie werd hem fataal en Jan is niet meer. Misschien heeft zijn zoon gelijk en is hij nu met zijn Ina op een andere reis, ik wens hen in dat geval een fijne reis samen toe. De kinderen en kleinkinderen wens ik veel sterkte toe in deze moeilijke periode.

Er wisselen in deze periode nog de nodige duiven van eigenaar, al is ook dit alles toch anders als normaal. Er wordt wat meer gereden zal ik maar zeggen. Liefhebbers hebben doffers te veel, of duivinnen te weinig. Of ze zoeken duiven in een kleurslag waar ze er meer van willen fokken. Altijd bezig met het verkrijgen van fraaiere duiven die Oud Hollandse Meeuwenfokkers.

Voor de liefhebbers die erin geslaagd zijn om iets van het hok van Jan van Dongen te bemachtigen heb ik 1 raad. Wees er zuinig op, doe ze niet te snel weer weg, neem tenminste 2 jaar om er wat leuks uit te halen. Ze zijn niet meer te krijgen. In de jaren dat ik Jan zijn duiven inkooide op de clubshow had ik telkens het idee dat ik die van mezelf beter terug naar huis kon nemen.

Voor dit moment sluit ik weer af met, houdt afstand en blijf gezond. Op 10 april hoop ik iedereen toch weer te zien op de clubdag / jaarvergadering van de Oud Hollandse Meeuwclub.

Jan Ina van dongen

Show agenda

Mei 2022
M D W D V Z Z
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31