pillen potjesAfgelopen weekend was er in de Expo Houten weer de jaarlijkse duivenbeurs van ProffSport. Aangezien ik op zaterdag verder even niets te doen had en toch nog wat nodig had voor de duiven, weet u nog de tip van Albert van Zijl, Belgamco tegen de Colli na de jongdierendag van de Oud Hollandse Meeuwclub. Zal je zien dat ik er dit jaar geen last van heb en niets nodig heb. En dan natuurlijk nog U-200 Neckdruppels tegen luizen, éénmaal per jaar druppelen zou genoeg moeten zijn en dat lijkt mij geweldig. Als we in november weer aan de shows deelnemen, kunt u mij vragen of dat inderdaad zo is, tegen die tijd zal ik het antwoord weten.

Natuurlijk kwam ik ook met de nodige lectuur thuis, je kunt zien dat er genoeg verdiend wordt in de duivensport, de catalogussen en blaadjes waren over het algemeen van een mooie kwaliteit. Duiven stonden er ook genoeg te koop, jonge en oude duiven gingen gretig van de hand. Ik zag vrij veel liefhebbers met de nodige doosjes lopen, een droom in een doosje.

blaadjesOok bij de duivendoktoren was het druk, potjes, poeders, pillen, drankjes, mestonderzoeken alles was voorhanden. Behalve dan die twee artikelen die ik wilde, die moesten weer besteld worden. Wat mij verder nog opviel was het vrij grote aantal aanwezige buitenlanders, die waren met bussen vol gekomen. Ook handelaren kwamen van overal, ook Polen was hier vertegenwoordigd. En natuurlijk de Duitse kwaliteit broedhokken was te bewonderen. Ook voor dat laatste ging ik, ben niet helemaal tevreden met mijn huidige opstelling en wil voor volgend seizoen naar iets grotere broedhokken dus even rondkijken, kan geen kwaad. Al met al was het eigenlijk wel weer een geslaagde dag al miste ik de aanwezigheid van de Oud Hollandse Meeuwclub.

Afgelopen vrijdag viel bij mij het eerste Clubnieuws van 2019 op de mat met daarin de eindstanden van het afgelopen seizoen. Bij mijzelf stond bij het fokkerskampioenschap helaas een puntje te weinig, maar met 70 punten kom ik dan op gelijke hoogte met Albert van Zijl die een seizoen eerder met hetzelfde aantal nog Fokkerskampioen werd. Ditmaal lag de kwaliteit blijkbaar beduidend hoger, vier liefhebbers behaalden een hoger puntentotaal waarbij Gerrie Kreeft zich met 75 punten Fokkerskampioen 2018 / 2019 mag noemen. Ad Schelling haalde drie punten meer als een seizoen eerder en werd daar ook ditmaal 2e mee voor Cuijpers en Klaas de With.

Aangewezen behaalde mijn beste ditmaal 17 punten en dat was net zoveel als de genomineerden van Klaas de With en Gerrie Kreeft. Gerrie werd ook hiermee eerste aangezien zijn overige genomineerde dieren meer punten verzamelden. Maar aangezien ik ook ditmaal op voorhand de mooiste op eigen hok wist aan te wijzen ben ik hiermee toch weer tevreden. Overigens gaven blijkbaar slechts 7 liefhebbers aangewezen duiven op, of in ieder geval de behaalde punten door.

Terugkijkend naar afgelopen seizoen kan ik weer tevreden zijn, mijn verwachtingen kwamen aardig uit, de kwaliteit van mijn gefokte dieren lag een stuk hoger als een jaar eerder.

Nu is het weer vooruitkijken naar komend seizoen. Op dit moment liggen er negen jongen geringd in de schotel, nu nog even afwachten of ze goed getekend zijn. Een jaar geleden leverde de eerste ronde 12 jongen op waarvan er slechts 2 goed getekend waren en daarvan had er eentje een krom borstbeen. Aantallen zeggen dus niet altijd alles in onze fokkerij.

met of zonder pedigree

Waarschijnlijk zal ik de meeste van mijn lezers op 30 maart zien op de Clubdag van de Oud-Hollandse Meeuwclub. Degenen die het Clubnieuws hebben gelezen zullen gezien hebben dat Johan Verdeuzeldonk tussentijds terugtreed als bestuurslid en dat ik bereid ben om Johan te vervangen. Als de leden van de Oud-Hollandse Meeuwclub zich daar in kunnen vinden zal ik dus proberen ook op bestuurlijk vlak een positieve bijdrage aan de club te leveren.

doosjes

druk

Show agenda

Juli 2022
M D W D V Z Z
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31