ruitijdWe zitten inmiddels al weer in de vierde week van augustus en dus midden in de vakantietijd, hoewel hij voor de meeste mensen al weer voorbij is. De scholen zijn alweer begonnen. Ook de ruitijd is al weer even bezig, voor de wat oudere jongen zit het er alweer bijna op. Het mooie van deze tijd is dat als je er even tussenuit knijpt om vakantie te houden, het altijd weer een verrassing is hoe sommige duiven er bij thuiskomst bij zitten. Vooral als je wat langer wegblijft herken je sommige duiven niet meer.

Met nog steeds 2 jongen in de schotel kom ik op dit moment uit op 23 op het hok, hierbij zitten nog enkele fout getekenden, en gezien het aantal van 48 geringde jongen dit jaar betekend dat toch dat alweer meer als de helft is afgevallen. En inderdaad, die 2 jongen zijn natuurlijk te laat voor de tentoonstelling, maar daarom is het niet minder leuk ze te zien opgroeien. Een 19 tal is in ieder geval oud genoeg om op tijd, in november, door de rui te zijn en deel te nemen aan de shows. Niet dat ze er allemaal geschikt voor zijn, nog even afwachten hoe ze door de rui komen.

Kijkend op mijn lijstje met ringnummers valt het op dat twee koppels goed zijn voor 12 jongen van het totaal van 23, en dat is dus de helft. Uitgesplitst op kleur kom ik uit op 10 Blauwschild zwartgebande, 7 roodzilverschild gebande en 6 geelzilverschild gebande, en van de laatste komen er dus 5 uit 1 koppel. Blauwzilverschild donkergebande heb ik er ook dit jaar een vijftal gekweekt, maar daar zat niet een goed getekende bij, en dat is jammer want het is toch een mooie kleur.

Nog een tweetal weken en dan zitten we alweer in de maand september, de eerste lokale kleindierenshows vallen daarin, de jongdierenkeuring van de Goudse Sierduivenclub, en een maandje later, 14 oktober, begint voor de Oud Hollandse Meeuwenfokker het serieuze werk op de jongdierenshow in Apeldoorn. Uiteraard wordt er reikhalzend naar het showseizoen uitgekeken, maar eerst nog even vakantie.

 rui bijna klaar

Show agenda

Juli 2022
M D W D V Z Z
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31