NL 77 1199600In het grijze verleden ben ik besmet geraakt door het duivenvirus, mijn oudste broer Leo had duiven, Ome Cees v.d. Spoel had duiven en neef Aart had duiven. In die tijd waren wij allen lid van P.V. De Reisduif te Ridderkerk, zo’n dertig jaar geleden goed voor 103 leden, destijds een bloeiende vereniging dus. Vandaag de dag telt De Reisduif nog slechts een tiental leden, ook in Ridderkerk heeft de teruggang in de postduivensport toegeslagen.

Trofeeën uit die tijd zeggen mij dat ik in 1973 bij de junioren het mooiste tweetal van de clubtentoonstelling had. (In die tijd had De reisduif een 10 tal jeugdleden, een daarvan was Henk Verheij). In 1977 had ik het mooiste viertal aangewezen en in 1985 het mooiste hok van De Reisduif.

Zoals zovelen werd uiteraard begonnen met de nodige krijgertjes waaruit in 1977 dan wel de NL77-1199600 werd gekweekt. Een duivin die tweemaal een eerste vloog en waarvan de afstammelingen op eigen hok goed waren voor nog een twintigtal eerste prijzen. Nadat er nog wat duiven waren bijgehaald bij Jos van Limpt (Klak) in Reusel gingen de prestaties ook verder vooruit en werd in de jaren 85 – 87 driemaal op rij het 1e kampioenschap Aangewezen Generaal in De Reisduif behaald.

Een tweetal jaren later werd echter al niet meer deelgenomen aan de wedvluchten en eind 1990 werden de duiven weggedaan, een andere hobby had zijn intrede gedaan. Darts, en dit liep eigenlijk een beetje uit de hand. Hoewel ik bijlange na geen Barneveld of Van Gerwen kwaliteiten bezit vond ik het een dusdanig leuk spelletje dat er best veel tijd in werd gestoken.

Heden ten dage organiseer ik nog de Havenzicht ranking, onderhoudt dartpromotie.nl en verleen nog wat ondersteunende activiteiten bij andere dart rankings. Ook ben ik nog enkele seizoenen voorzitter geweest van de Rijnmond Darts, een dartsbond met een 700 tal leden. Sinds een jaar heeft het duivenvirus echter zijn kop weer opgestoken, staat er een hok in de tuin en zitten er Oud Hollandse Meeuwen in Ridderkerk.

combinatie 1986

generaal kampioenen 1985

Generaal kampioenen PV De Reisduif 1985:

Gerrit Smit, Onaangewezen - Jaap Dijksman, Aangewezen - Voorzitter Daan de Groot