jouke vd siepkampDe eerste show in dit toch wel bijzondere jaar zit er op, de jongdierenavond van de Goudse Sierduivenclub. Ditmaal kon ik een 12-tal dieren vinden die er redelijk genoeg bijzaten om zich te laten bewonderen in de showkooitjes, en die daarmee wat ervaring op laten doen voor het meer serieuze werk later in het jaar. Vergeleken met een jaar eerder stonden ze ditmaal wat beter in de kooitjes en dat geeft dan meteen een ander beeld.

Eigenlijk zou, net als een jaar eerder, Kees Wijsman keuren, maar Kees melde zich op woensdag ziek af. Gelukkig vonden de mannen van de Goudse Sierduif Jouke v.d. Siepkamp bereid om in te vallen en zodoende was het Jouke die mijn Oud-Hollandse Meeuwen keurde.

bad te kleinJawel, ik doe even optimistisch en begin met het positieve. De vraagprogramma’s van de jongdierenshows vallen op de mat. De AKPV, de Goudse Sierduivenclub en de Oud-Hollandse Meeuwclub organiseren ook in het jaar van de 1,5 meter een jongdierenshow en dat is goed nieuws in een jaar waarin de nodige shows afgelast zijn. Voor mij zal het dit jaar de Goudse op 25 september en de Oud-Hollandse Meeuwclub op 10 oktober zijn waarop de jonge meeuwen voor het eerst in de kooien komen. De Goudse is een beetje een gewenningsgebeuren voor de jonge dieren waarna de jongdierenshow van de Oud-Hollandse Meeuwclub het meer serieuze werk is.

Op het hok zitten nog 56 meeuwen, veel te veel natuurlijk, dat zouden er toch eigenlijk al 20 minder moeten zijn. Probleem is natuurlijk dat ik er geen verstand van heb en de duiven nog druk aan het ruien zijn. En wat laat ik zitten? Die doffer met die mooie oograndjes en wat mindere jabot, of zijn broer met een mooie jabot en wat mindere oogranden. Meer borstdiepte of een meer ronde duif, een iets groter model of juist de iets kleinere? Weet u wat, ik laat het de keurmeesters wel uitzoeken. Ik heb wel gezien dat mijn jonge blauwzilver donkergebande aan het bijtrekken zijn, nu ze wat ouder worden beginnen ze toch wat meer model te krijgen.

Show agenda

Maart 2021
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31