keistadshowIn het laatste weekend van november de 49e Keistadshow met daarop zoals gebruikelijk onze clubshow. Ditmaal had ik er 28 ingeschreven en ging ik met 27 naar Amersfoort. Een duif zijn staart is niet meer helemaal top en die gaat niet voor gek staan op een show.

Op voorhand had ik niet echt hoge verwachtingen ondanks de redelijk goede resultaten op eerdere shows. En helaas kreeg ik ook gelijk. Bij liefst 7 duiven werd kleur op de dijbenen geconstateerd en daarvan gaan de predicaten ook niet echt omhoog. Bij één duif werd er ook geconstateerd dat er te veel aan de mantelpennen was geknipt, en dat vindt ik dan wel weer knap als er niet in is geknipt. Wel één slagpen, maar dat is een ander verhaal. Bij twee andere duiven waarvan ik een slagpen heb geknipt werd dit niet opgemerkt.

Maar naast de mindere zaken waren er natuurlijk ook de meevallers. Een oude blauwzilverschild duivin kreeg net als vorig seizoen het 2e NBS Ere-certificaat van de keurmeester. Ook had ik de fraaiste geelzilverschild geband duivin jong en daar ben ik toch blij mee, er stonden liefst vijf 96 duiven in die klasse (naast 4x 95 en 1x 94).

Mijn aangewezen duif ging dit keer ook ten onder, na een 95 en 96 bleef hij ditmaal steken op 93. Mijn fraaiste jonge doffer, met een halve zwarte nagel, kreeg ditmaal 95 en na eerder al 95, 96, 96 zal hij ondanks zijn nagel toch wel een blijvertje worden. Een jonge duivin kreeg als opmerking dat ze wat vaker in de kooi moet, en dat klopte, ze stond voor de eerste maal op een show.
Ditmaal kreeg ik bij diverse duiven als aanmerking dat ze niet langer moesten of wat “korter in de achterpartij” en dat heeft de keurmeester toch ook goed gezien. Verder liet Martin van Uden in een rondje langs de kooien zien dat er nog flink wat werk aan de winkel is wat de manen en de puntkap betreft.

In totaal kwam ik uit op 2x 92, 7x 93, 10x 94, 4x 95 en 4x 96. Er stonden 192 duiven in de kooien en drie daarvan kregen een 97 predicaat terwijl er 33 goed waren voor een 96 score.
Albert van Zijl, Ad Schelling en Bennie Wessel zetten een 97 duif. De 96 predicaten waren voor Ad Schelling (5), Albert van Zijl (5), Walter de Graaf (5), ikzelf (4), John de Groot (3), Bennie Wessel (3), Gerrie Kreeft (2), Roel Staats (2), Klaas de With (2) en Ane Visser en Seerp Broersma hadden er elk 1.

De door mij gefokte 1274-20 behaalde ditmaal 96 punten voor Bennie Wessel en daardoor behaalde Bennie de wisselbeker voor fraaiste collectie Blauwschild zwartgeband die anders naar Gerrie Kreeft zou zijn gegaan.

Voor nu is het op naar de Gelderlandshow, kort bij huis. Maar eerst nog maar eens wat conditioneren dus, of in ieder geval kijken of de keurmeester het goed gezien heeft.

de 1881 geelzilverschild geband

De 1308