jouke vd siepkampDe eerste show in dit toch wel bijzondere jaar zit er op, de jongdierenavond van de Goudse Sierduivenclub. Ditmaal kon ik een 12-tal dieren vinden die er redelijk genoeg bijzaten om zich te laten bewonderen in de showkooitjes, en die daarmee wat ervaring op laten doen voor het meer serieuze werk later in het jaar. Vergeleken met een jaar eerder stonden ze ditmaal wat beter in de kooitjes en dat geeft dan meteen een ander beeld.

Eigenlijk zou, net als een jaar eerder, Kees Wijsman keuren, maar Kees melde zich op woensdag ziek af. Gelukkig vonden de mannen van de Goudse Sierduif Jouke v.d. Siepkamp bereid om in te vallen en zodoende was het Jouke die mijn Oud-Hollandse Meeuwen keurde.

Wat de punten betreft was het iets beter als in 2019, al zegt dat natuurlijk niet alles. Met 1x 92, 3x 93, 4x 94, 2x 95 en 2x 96 mocht ik mij tevreden stellen. Mijn favoriete Blauwzilver duivin, waarvan ik nog steeds hoop dat het een doffer blijkt te zijn, kreeg 96 met als opmerking dat ze niet langer moet in achterpartij. Ikzelf zou zeggen “groter moet niet”. Ook een klein Blauw duivinnetje behaalde 96 met als opmerking “rechter vleugelboog iets beter doorgekleurd”. De twee 95 scores waren van twee broers die beiden net een tikkeltje lichter in kleur zijn als mijn andere doffers. Een tweetal duiven kreeg nog “let op kleur in rechterpoot” als opmerking, dus ik zal nog wat moeten conditioneren voor 10 0ktober.

de 1307 20

Paul van de Post pakte overigens de dubbel in Gouda. Paul zette zowel de mooiste jonge doffer als de mooiste jonge duivin in de kooien.

Nog een paar dagen en dan sluit de inschrijving voor de jongdierendag van de Oud-Hollandse Meeuwclub, nog even in het hok kijken welke er op 10 oktober nog meer volledig glad zullen zitten en vooral niet vergeten in te schrijven.

de 1292 20 wil eigenlijk niet op de fotoDe 92, mooi klein duivinnetje. Wil niet op de foto.

de 1280 2020De broers kregen beiden 95 pnt

de 99 2020

de 1291 20

Nestmaat van de 92