de 1493 staat wel netjesDe jongdierendag van de Oud Hollandse Meeuwclub zit er weer op, de eerste vergelijkingen hebben plaatsgevonden. 18 inzenders brachten samen 158 duiven in de kooien welke in een relaxte sfeer weer door de clubkeurmeesters werden beoordeeld. Gezien de behaalde predicaten werd er toch weer een behoorlijk niveau ingebracht, twintigmaal werd er 96 punten gegeven. Klaas de With en Ad Schelling brachten er hiervan elk drie in de kooien.

Mooie dieren waren er ook van Johan Verdeuzeldonk, Gerrie Kreeft, John de Groot en mijzelf die tweemaal een 96 Oud Hollandse Meeuw inbrachten. Jan Kastelein, Albert van Zijl, Dieter Gossen, Theo Hendriks en Koen Steen brachten er elk een in.

Wie ze nu geteld heeft zal er eentje tekort komen, dat is dan een 96 die door mij ingebracht werd in de klasse tekeningfouten. En daar had ik dan mijn “titelprolongatie”, want net als een jaar geleden had ik daarmee de beste van de tekeningfouten. Ditmaal met een blauwzilverschild donkergebande doffer met te veel kleur op zijn borst. Hiernaast had ik ook de beste jonge doffer op 1 na met een roodzilverschild gebande doffer en de beste blauwschild zwartgeband op 1 na. Een mooi resultaat dus in mijn 4e seizoen Oud Hollandse Meeuwen wat ook zeker niet tegenviel.

Met 16 gezette duiven behaalde ik ditmaal 2x 90, 1x 93, 7x 94, 3x 95 en 3x 96. De beide 90’ers werden door twee mooie doffers behaald die beiden geen Jabot hebben, maar waarvan ik van beide de overige opmerkingen wilde weten. Bij sommige duiven is het echt zonde dat ze zo’n belangrijke eigenschap missen.

Nu was het de laatste jaren in de week na de jongdierendag tobben met dieren die hun voer uitbraakten en dat werd ook met het jaar erger, dus komende week zal alles met argusogen in de gaten gehouden worden. Natuurlijk heb ik wel de tip van Albert van Zijl onthouden, Belgamco in het drinkwater en het is zo weer over.

Volgend weekend mogen mijn oude duiven optreden in Gouda op de clubshow van de Goudse Sierduivenclub, op vrijdagavond brengen en zaterdag weer naar huis. Mogen ze vast weer even wennen aan het kooitje voor de volgende serieuze show, de Sierduivenshow Noord-Nederland. In Drachten. Op het moment dat ik dit tik, zondagavond nog één dag voor sluiting inschrijving, staan er 105 Oud Hollandse Meeuwen ingeschreven en een totaal van 1032 dieren. Nu al weer een mooi aantal in Drachten dus, wat waarschijnlijk nog wel iets zal stijgen.

Show agenda

Mei 2022
M D W D V Z Z
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31