in badNog een kleine week te gaan en de eerste serieuze show, de jongdierendag van de Oud-Hollandse Meeuwclub vind plaats. Helaas wat minder inschrijvingen als in voorgaande jaren, er zijn ook wat minder inzenders, maar daarom niet minder leuk. Ikzelf heeft er ditmaal een 16 tal ingeschreven waaronder een tweetal fout getekenden en Bertje.

Bertje? Wie is Bertje vraagt u zich nu natuurlijk af. Welnu, mijn kleinzoon van elf jaren oud heeft één mijner Oud Hollandse Meeuwen een naam gegeven, Bertje dus. En u begrijpt het natuurlijk wel, als een van je kleinkinderen een duif een naam geeft zal hij toch tot het einde der dagen op je hok moeten verblijven, toch in ieder geval tot hij of zij van ouderdom omvalt. Natuurlijk kunnen duiven iets gaan mankeren maar een Bertje toch zeker niet. Nu is Bertje een Blauwschild Zwartgebande duivin, dat is toch mooi denkt u nu. Maar ik verzeker u, geef mijn kleinzoon nu niet je pincode, hij onthoudt hem gewoon, zo ook het ringnummer van Bertje, de 1479. De eerste controle is al geweest. Maar misschien levert het later nog wel een nieuwe Oud-Hollandse Meeuwenfokker op. Morgen eerst Bertje maar conditioneren, zou toch mooi zijn als ze daardoor een puntje meer krijgt.

Vandaag het vraagprogramma van de NBS Bondsshow, de Gelderlandshow, in mijn mailbox gekregen. Als eerste natuurlijk naar de uiterste inschrijfdatum gekeken, 15 november een mooie datum na de Sierduivenshow Noord Nederland. Vervolgens naar de keurmeester gekeken die de Oud-Hollandse Meeuwen keurt, J.G.H.M. de Poel en dat is dan dezelfde als een jaar eerder. En in dit geval vind ik dat dan toch wat minder. Natuurlijk niks mis met Jos de Poel, maar hij keurt ook op de Sierduivenshow Noord Nederland en de Keistadshow (Clubshow) de Oud-Hollandse Meeuwen. Met een beetje pech keurt Jos dus op de komende JDD, de Noord-Nederland Show en de Clubshow de Blauwschilden. Voeg daar dan de Gelderlandshow bij en je komt op viermaal dezelfde keurmeester voor het merendeel van mijn duiven. In dat geval zal de Gelderlandshow er wel bij inschieten. Als beginnend liefhebber, het is tenslotte pas mijn 4e seizoen, zie ik mijn duiven liever door verschillende keurmeesters gekeurd worden. Maar misschien heb ik geluk en keurt Jos af en toe wat andere kleurslagen.

Maar nu eerst komende zaterdag, afwachten wat de keurmeesters van de fokresultaten van afgelopen jaar vinden. Valt het mee of valt het tegen? En natuurlijk is het afwachten hoe de duiven door de show komen, de laatste jaren was het een paar dagen na de show getob in het hok. Over een week weten we meer.
eerst nog even in bad