de 1493 staat wel netjesDe kop is eraf, de eerste show zit erop en ik moet zeggen: “Het viel niet mee.” Bij het inkooien viel het mij al op dat er slechts een drietal van mijn ingezette Meeuwen er goed bijstond, de rest stond er toch een beetje afhellend en onwennig bij en dat toonde al niet goed.

Kees Wijsman was de man die de Oud Hollandse Meeuwen keurde op de jongdierenkeuring van de Goudse Sierduiven Club. Zoals hij zelf aangaf was dit de 2e of 3e maal dat hij Oud Hollandse Meeuwen mocht keuren en hij had zich een dag tevoren toch nog even ingelezen in de ras beschrijving, wel een serieuze keurmeester dus.

Wat de punten betreft mocht ik mij tevreden stellen met 3x 92, 2x 93, 3x 94 en 2x 95. Dat was op zich nog niet verkeerd, een zevental kregen ook Type en Stand als positief op de keurkaart, maar het aantal positieve punten bleef toch ver achter bij een jaar eerder. Bij een achttal meeuwen werd meer stop gewenst en ook de Jabot stond vaak vermeld bij de wensen.

Nu waren de gezette duiven nog niet allemaal door de rui dus dat zal bij enkelen nog wel wat verbeteren. Een niet geheel correct borstbeen ontsnapte ook niet aan de aandacht van Kees net als wat bont aan de benen en een snavellijn die beter kan. Kees was scherp en zo hoort het.

Voor de komende weken is het dus nog even wat conditioneren en hopen dat er nog wat vulling in de kop bijkomt zodat ze er op de Jongdierendag van de Oud Hollandse Meeuwclub beter bijzitten. Op het moment dat ik dit tik hebben we nog tien dagen te gaan voor de inschrijving van de Jongdierendag van de Oud Hollandse Meeuwclub die op 19 oktober gehouden wordt.

Kees is een kropperman