de 157 kopAfgelopen weekend was de Van Pallandtshow in Varsseveld met daarop een 60 tal Oud Hollandse Meeuwen die, net als een jaar eerder, gekeurd werden door Ane Visser. Maar eerst nog even over de naweeën van de jongdierendag in Apeldoorn.

In mijn vorige berichtje schreef ik al dat de jonge doffers last van colli verschijnselen hadden, en nog te hopen dat de duivinnen hier gaan last van zouden krijgen. Helaas was dat laatste ijdele hoop, ook mijn duivinnen vielen ten prooi aan braken, geen eetlust en dientengevolge ook slechte mest en vermageren. Van het laatste hadden vooral enkele doffers last. Jammer genoeg ging het ook niet zo snel over als een jaar eerder en was het uiteindelijk zo dat ik met minder duiven naar Varsseveld vertrok als ik had ingeschreven. In begreep dat ik niet de enige melker ben die ten slachtoffer viel van colli, maar dat een 4 in 1 mix van Belgica de Weerd hiertegen goed helpt, en dat is een goede tip waar ik voor volgend jaar wat mee kan.

De Van Pallandtshow werd ook ditmaal weer in de van Pallandtsporthal gehouden, een leuke locatie met voldoende licht waardoor alle dieren ook wat tekening betreft goed beoordeeld konden worden. Ane keurde ook ditmaal weer goed en liet flink wat wensen op de keurkaarten noteren waar ik wat mee kan. Ik moet hier en daar ook nog wat conditioneren voor de volgende show.

Net als een jaar eerder had Albert van Zijl de mooiste Oud Hollandse Meeuw, ditmaal met een Oude Geelschild doffer die 97 pnt toebedeelt kreeg. Ikzelf moest mij weer met de 2e plaats tevreden stellen, welke ik dan behaalde met dezelfde Blauwschild zwartgebande duivin als een jaar eerder. Scorend mocht ik mij ditmaal tevreden stellen met 3x 96, 5x 95, 7x 94, 4x 93 en 2x 92 en dat vind ikzelf toch weer een mooi resultaat.

G.J. Bosch had de mooiste Roodzilver gebande met een oude doffer die 96 kreeg. Bij de Geelzilverschild gebanden kregen een oude doffer en oude duivin van mijzelf 96 terwijl Albert van Zijl de mooiste Roodschild had met 96. De zwartschilden bleven ditmaal iets achter, Albert had hier met tweemaal een 95 de mooiste dieren in de kooi.

Albert deed ook ditmaal weer goede zaken voor het Fokkerskampioenschap van de Meeuwenclub, naast de 97 werd er nog driemaal een 96 gescoord.

Terugkijkend mocht ik, zeker na de colli problemen, terugkijken op een geslaagde show en kan ik mijzelf gaan opmaken voor de volgende show. Nog even de wensen nakijken die er op de keurbriefjes stonden en zo nodig de duiven conditioneren die volgende week naar de Sierduivenshow Noord Nederland in Drachten gaan. Ook moet er voor komende donderdag nog worden ingeschreven voor de Keistadshow.

Mooie stand de 542 18