goed voor 96 pnt in Gouda de 546 bewDe kop van mijn 3e showseizoen is er af. Het laatste weekend van september benut om voor de eerste maal met wat jongen naar een jongdierenavond, en een jongdierenkeuring te gaan. Op vrijdag was er de jaarlijkse jongdierenavond van de Goudse Sierduiven Club en daar ben ik met een achttal Blauwschild zwartgebande naar toe gegaan. Dennis van Doorn was de keurmeester die de Oud Hollandse Meeuwen keurde.

Wat de opmerkingen betreft, daar kan ik weer wat mee en het kwam ook vrij aardig overheen met wat ikzelf al geconstateerd had. En dat laatste betekend dan toch dat ik in mijn eerste twee jaar aardig wat bijgeleerd heb. Wat punten betreft viel het niet mee, maar mocht ik ook niet klagen, de duiven zijn nog niet allemaal compleet door de rui. Met 4x 93, 1x 94, 2x 95 en eenmaal 96 kon ik toch weer tevreden naar huis.

ad schrijft bij vd wal in HIAmbachtschrijven bij dennis in goudaOp de zaterdagmorgen dan toch weer op tijd eruit om op tijd op de 6e jongdierenkeuring van de AKPV te H I Ambacht te zijn. Deze dag ging ik met een zestal Roodzilver en Geelzilver gebande op pad waaronder dan wel een oude roodzilver doffer. Ik heb helaas nog niet genoeg jongen in deze kleurslagen die ver genoeg door de rui zijn.

Keurmeester op deze dag was W. v.d. Wal en ook nu kon ik mij weer redelijk vinden in de wensen die op de kaarten stonden, al kon ik een hangende staartpen niet vinden. Maar bij al mijn duiven was het Type, Stand en Houding goed, net als bij nog 11 van de 12 andere Oud Hollandse Meeuwen overigens. Wat punten betreft viel het deze dag niet tegen, mijn verwachting was niet hoog en dan valt het al snel mee. Met 1x 92, 1x 93, 2x 94 en 2x 95 mocht ik mij tevreden stellen en dit is ook beduidend beter als een jaar eerder terwijl ook nu de duiven nog lang niet door de rui zijn.

De mooiste jonge duif van de show was een Witte Oud Hollandse Meeuw van Ad Schelling. Ad behaalde met 12 gezette duiven de mooie score van 5x 96, 4x 95, en 3x 94, en daar kun je toch mee thuis komen.

Nog een week te gaan en de inschrijving van de eerste serieuze shows gaat sluiten, voor 6 oktober met er ingeschreven zijn voor de Jongedierendag van de Oud Hollandse Meeuwclub welke op 13 oktober in Apeldoorn plaatsvindt. En ook is 6 oktober de sluitingsdag voor de van Pallandtshow die twee weken later in Varsseveld gehouden wordt.

bandjes moeten beter