16 3368In het eerste weekend van januari 2017 stond de Noorshow gepland. Op voorhand werd er voor gekozen om niet in te schrijven, Assen is toch een aardig eindje rijden vanaf Ridderkerk, en op de sluitingsdag van inschrijving stonden er nog slechts 37 Oud Hollandse Meeuwen ingeschreven. Nadat de sluitingsdatum i.v.m. de vogelgriep een tweetal weken verlengd was, en er inmiddels 72 Oud Hollandse Meeuwen ingeschreven stonden werd toch maar besloten om mee te doen. Een 12 tal werd ingeschreven en daarmee kwam het totaal aantal Oud Hollandse Meeuwen uiteindelijk op 94.

De Noorshow zet de catalogus pas na de show zelf online, dus moest ik tot de zaterdag wachten voor het resultaat. De weersomstandigheden lieten deze dag wel wat te wensen over maar gelukkig loste de gladheid in de loop van de zaterdag op.

Over het resultaat mocht ik ook ditmaal niet klagen; 1x 92, 3x 93, 4x 94, 2x 95 en 2x 96. De tweemaal 96 punten werden weer door andere duiven behaald als de voorgaande keren. Een krom borstbeen werd ditmaal wel opgemerkt, maar evengoed kreeg deze duif 95 punten en er was geen roodzilverschild gebande die daar overheen ging. Ergens moet hij dus toch goed gebouwd zijn.

Ook merkte deze de keurmeester bij een andere duif een vlek bij het oog wel op, iets wat de keurmeester op de Open Provinciale Bondstentoonstelling over het hoofd had gezien, en deze duif zakte dan ook van 96 naar 92 punt.

Het meest constant wat waardering betreft is een roodzilverschild gebande duivin. De 16-3382 haalde met 5 verschillende keurmeesters 4x 95 en eenmaal 96 punt

Grote man op de Noordshow was Wierd de Boer die twee bekroond zag worden met een 97.