16 3374Dit weekend de afsluitende show van het seizoen, de Championshow. Voor mij natuurlijk de mooiste show die er is, nog geen drie kwartier rijden en dat is toch ook wel lekker. Ditmaal dus op vrijdag maar eens wezen kijken hoe de duiven het eraf gebracht hebben. In totaal stonden er 83 Oud Hollandse Meeuwen, een mooi aantal dat een kleine 40 tal hoger lag als voorgaande jaren. Helaas lieten de toppers uit Friesland het ditmaal afweten, anders had dit aantal waarschijnlijk de 100 overschreden.

Tot mijn niet geringe verbazing had een van de eerste duiven van mij die ik bekeek, een Geelzilverschild gebande jonge doffer de 16-3370, een NBS Erecertificaat behaald met 96 pnt. En daarmee eindigde hij het seizoen met hetzelfde aantal punten als hij het begonnen was op de jongdierendag. Al stond hij toen wel tussen de jongen duivinnen.

Een stukje verder in de rij wachtte mij de grootste verrassing, een tweede NBS erecertificaat. De 16-3374, een blauwzilverschild donkergebande duivin behaalde 97 pnt. Deze duivin opende het seizoen op de jongdierendag met 94 en is gedurende het seizoen doorgegroeid naar de 97. 4 keurmeesters gaven haar minimaal 95.

Dit betekend dat ik de mooiste Oud Hollandse Meeuw van de show had en de mooiste ander geslacht. Een jaar eerder was het A.Meeuwissen die de dubbelslag behaalde.

Iedereen begrijpt natuurlijk dat ik keurmeester Rijks de beste van dit seizoen vind. Mooi vond ik dat hij kleur in wat pennen van een oude doffer zag, iets wat tot dan toe alle melkers die betreffende duif in handen kregen ontgaan was.

Met 12 gezette duiven mocht ik ook ditmaal niet klagen over het totaal resultaat: 2x 92, 3x 93, 4x 94, 1x 95, 1x 96 en 1x 97.

Voor mij dus een mooie afsluiting van een eerste seizoen wat zeker niet tegengevallen is. Toch een paar leuke Oud Hollandse Meeuwen kunnen kweken en dat houdt de moed er voor een volgend seizoen in.