Klaas de With NBS bondsshow boskoopAfgelopen dagen werd in Boskoop de 110e Avicultura en tevens de NBS Bondsshow gehouden. Een vijftal Oud Hollandse Meeuw fokkers zonden gezamenlijk 41 Meeuwen in en D.C.J. (Dennis) van Doorn was de keurmeester. Dennis keurde positief, geen duif kwam onder de 92, maar gaf ook zeker niet te veel punten slechts zesmaal werd een 96 gegeven.

Bij de Blauwschild zwartgebanden had Gerrie Kreeft de mooiste jongen doffer met 96 terwijl ikzelf de mooiste jongen duivin had met ook een 96 score. Het enige verbeterpunt wat deze duivin kreeg was dat ik het snavelpuntje had moeten bijwerken. Ik was er tevreden mee, had eerder twee staartpennen getrokken omdat het hangpennen waren en deze waren goed terug gekomen.

Bij de Roodschilden en Geelschilden was Albert van Zijl de enige deelnemer, bij de roodschilden was 1x 95 de hoogste score. Bij de geelschilden scoorde Albert 1x 96 en 3x 95 als hoogste.

Twee ingezonden Blauwzilverschild donkergebanden kregen 94 en 95 toebedeeld. Bij de 4 roodzilverschild gebande had Ane Visser de mooiste met 95, imooiste geelschild albert van zijlkzelf bleef hierbij op 94 steken.

De mooiste zaten ditmaal bij de Geelzilverschild gebande. Ikzelf opende met een 96 bij de oude doffers, maar Ane Visser (2) en Klaas de With (1) haalden beiden 96 met een oude duivin. Klaas had ditmaal de mooiste Oud Hollandse Meeuw van de show.

Wat mijzelf betreft kan ik toch terugkijken op een geslaagde show met 2x 96, 3x 94 en 1x 93. Omdat Boskoop toch redelijk dichtbij ligt was ik op vrijdag de resultaten al wezen bekijken zodat er op zaterdag wat meer “gemolken” kon worden.

Wat het showseizoen betreft zit het er voor dit seizoen op. Voor de kanshebbers op het fokkerskampioenschap is het nog even rekenen en afwachten wie er zich dit seizoen fokkerskampioen kan noemen.

Voor het overgrote deel zit de fok er aan te komen terwijl een klein gedeelte de duiven al gekoppeld heeft zitten.
De 157 17 Jaap Dijksman