wegwezen jijWe zijn een maand verder sinds het vorige stukje en de wereld ziet er heel anders uit. Het Coronavirus heeft zijn kop nu serieus opgestoken en bijna heel Nederland ligt plat. Brabant ligt al even plat en nu gaan ook restaurants, cafés, scholen, sportclubs en fitnescentra de komende drie weken dicht. Bij de coffeeshops vanmiddag rijen wachtenden om nog even een voorradje in te slaan want die moeten ook drie weken dicht. Supermarkten blijven wel open en dus is hamsteren (nog) niet nodig. Oppassen is voorlopig even de boodschap en gezond door deze periode zien te komen. Aangezien ook Blijdorp en de Efteling de hekken gesloten hebben wordt het voor de thuiszitters vooral rummikuppen, Mens erger je niet en monopolie.

Alles verloopt vlotjesIn het weekend dat heel Nederland het over Ciara heeft is voor mij het 5e seizoen met de Oud-Hollandse Meeuwen begonnen. Afgelopen vrijdagavond zijn de duiven weer bij elkaar gezet in de nieuwe broedhokken. Het is even wennen voor de duiven, en ook voor mezelf, met wat grotere broedhokken heb ik toch een andere indeling in het hok gekregen. Maar na een tweetal dagen weten de koppels toch alweer aardig hun plekje te vinden. Ook liggen de duivinnen gelukkig niet echt dwars, er zaten er toch wat samen te broeden en dan is het altijd even afwachten of ze wel snel aan de man willen.

Bij één koppeltje gaat het wat minder vlot. Beide dieren zijn van augustus en willen eigenlijk niet samen opgesloten worden in een broedhok, het doffertje is ook wat fel. Samen in het jonge duivenhok gaat het echter wel goed dus laat ik ze daar maar even zitten.

Show agenda

April 2020
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30