mandenHet is nog een beetje vroeg in het jaar maar je zou kunnen zeggen dat de eerste training er op zit. Alle jonge dieren in de mand gezet, mand in de auto een rondje gereden en vervolgens de jonge Oud-Hollandse meeuwen in een showkooitje gezet. Nu was het allemaal niet echt bedoeld als training, maar ik vond de tijd om te enten tegen Paramixo en dan kunnen de jongen mooi meteen wat wennen.

In de showkooitjes de dieren bekeken en degenen met tekenfouten een bonusringetje om gedaan. Het viel zo op het eerste gezicht niet tegen, 17 stuks kregen er een ringetje bij en dat wil zeggen dat er ook nog 17 kanshebbers voor de shows lopen.

Nu zullen er van de laatste groep ook nog wel een aantal afvallen maar dat zie ik dan na de rui wel. De verwachting is ook dat er nog het nodige bijkomen, er liggen er nog 18 in de schotel en dan hebben we nog een ronde te gaan die straks oud genoeg is voor deelname aan de shows. Overigens zag ik nog geen luis op de dieren, als test gaat er dit jaar bij de jongen Stopmite van Comed over het voer en tot nu toe dus geen luis.

Er komt ook weer een nieuwe kleurslag op het hok, Roodzilver geband. Er liggen er momenteel twee in de broedschotels waarvan op het eerste gezicht er tenminste 1 goed getekend is. De één ligt bij een geelzilver doffer en de ander bij een geelzilver duivin.

Op showgebied was er de mededeling dat De Maasdalshow ophoudt te bestaan. Voor 2023 geen grote gezamenlijke show meer in Limburg, misschien komen er nog shows in Limburg-Zuid en/of Limburg-Noord maar dat is nog even koffiedik kijken.

Ook de Delta-show zal, zoals al verwacht, in 2023 niet plaatsvinden en de verwachting is ook dat er helemaal geen Delta-show meer georganiseerd gaat worden. Jammer uiteraard voor de mensen in de zuidwestelijke regionen van ons land. Landelijk gezien zijn er nog wel voldoende “grote” shows, maar niet iedereen heeft zin of de gelegenheid om met zijn duiven uren onderweg te zijn.

Voor nu laat ik het hier weer bij. Het is mooi weer, de natuur laat zich weer van zijn groene kant zien en de dieren floreren. Geniet er van en in oktober hoop ik iedereen met zijn Oud-Hollandse meeuwen van 2023 in Voorst weer te zien.

alles in de mand

in de auto

het is even wennen

deze blijven nog even

deze zijn voor de liefhebber