als het dan toch regentWe zitten in een roerige tijd blijkt, 2020 het jaar van de omwenteling, de “corona” crisis, de demonstraties en de 1,5 meter samenleving. Voeg daarbij dat er hier en daar wat beelden omgegooid worden en we blijkbaar de geschiedenisboeken moeten gaan herschrijven. Een tijd ook waarin de menselijke kant soms iets te veel terzijde geschoven wordt ten gunste van de “intelligente” lockdown. Maar laat ik het daar niet te veel over hebben, we gaan vooruit en ik zie nog geen 2e corona golf aankomen. En dat betekent dat ik wat dat betreft toch hoopvol naar het komende showseizoen uitkijk. Misschien nog met hier en daar wat aanpassingen en protocollen die gevolgd moeten worden, maar dat zien we dan over een paar maanden wel weer. Voor de organisaties is dat natuurlijk wel al eerder iets om rekening mee te houden, zij zullen er eventueel hun programma’s en locatie indeling op aan moeten passen.

Wat de fok betreft, jongen dieren genoeg. Wat de kwaliteit betreft, huilen met de pet op, ook de 3e ronde een fors aantal fout getekende dieren. Bij de laatste 13 geringde dieren zitten slechts 2 goed getekende. Met een 3e kan ik nog wel naar de show als hij verder goed uitgroeit, een schakelpen in de broek is nog wel te verhelpen. Is mij opgevallen dat de keurmeesters daar niet echt goed op letten. Maar goed, de eieren van de 4e ronde zijn aan het uitkomen, deze jongen kunnen straks nog netjes mee op de shows. Hopen dus dat deze ronde wel wat meer goed getekende dieren oplevert anders wordt 2020 wat aantal jonge dieren betreft het beste jaar maar wat aantal showdieren betreft een van de mindere jaren. Nu is het natuurlijk ook wel weer zo dat ik aan een twaalftal leuke showdieren genoeg heb, en als er dan nog een of twee echt mooie vogels bij zit ben ik al weer de koning te rijk.

Wat de duivin betreft die tweemaal net voordat de eieren uitkwamen van het nest is gelopen, de 4e ronde is het wel weer goed gegaan, gewoon blijven zitten en 2 jongen in de schotel. Met het ei van de 3e ronde wat bij een ander koppel was ondergeschoven en iets te laat was uitgekomen is het ook goed gekomen, netjes opgegroeid.

Bij de 3e ronde lag er bij twee Blauwschilden een Blauwzilverschild. Nu komt de doffer van het koppel uit een Geelzilverschild doffer maal een Blauwschild duivin dus ik denk dat het wel goed is. Tenslotte heb ik uit die Geelzilverschild doffer ook al vaker Blauwzilverschild gehaald. Wat de kleuren aangaat heeft Blauw dit seizoen duidelijk de overhand, slechts twee roodzilverschild geband, drie geelzilverschild geband en, jawel, één Witte zijn uit het ei gekropen. Overigens zat er bij Roodzilver en Geelzilver niet een goed gerekende duif.

facebook Challenge 20 1296Gelukkig ben ik via marktplaats nog een tiental dieren kwijtgeraakt zodat het aantal in het hok netjes binnen de perken blijft. Mocht er echter nog iemand zijn die leuke Oud Hollandse Meeuwen zoekt voor op de til, ik heb er nog steeds in de aanbieding. En misschien zitten daar ook nog wel dieren bij die geschikt zijn voor de fok, maar goed getekend voor de show zijn ze in elk geval niet.

Vandaag bracht de post het Kleindier magazine weer en ik lees dat ik geen Facebook hoef te hebben om aan de Facebook Challenge van de SNN mee te doen. Een aardigheidje van de SNN, ik had het al gezien op de Facebookpagina van de SNN, en lees nu dat ik als geen Facebook houder toch ook mee kan doen. Dat wordt dan die ene, niet te missen in het hok, de Witte.

Voor nu laat ik hier weer bij. Blijf gezond, houdt afstand en houdt vooral plezier in de duiven. En natuurlijk hoop ik alle Oud Hollandse Meeuwfokkers in oktober weer te zien op de jongdierendag.

Show agenda

Mei 2022
M D W D V Z Z
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31