wit uit roodzilverWe schrijven eind mei, nog steeds in het “nieuwe normaal” en de 3e ronde ligt in de schotel. De oudere jongen zijn inmiddels zo ver dat ze zichzelf goed kunnen redden en ook weer wat beter te beoordelen zijn. Vanaf dit moment heb ik dan ook jonge duiven te koop. Voor degenen die Oud Hollandse Meeuwen voor op de til zoeken heb ik mijzelf ook maar eens aan een marktplaats advertentie gewaagd. Het gaat hierbij om dieren die niet naar de show kunnen vanwege een tekening fout. Heb je belangstelling voor Oud Hollandse Meeuwen kun je ook via deze site een mailtje sturen.

Soms heb je er lastige duiven tussen zitten. Normaal zitten die bij een ander maar ditmaal heb ikzelf er ook een duivin tussen lopen met een vervelende eigenschap: ‘te vroeg van de eieren af lopen’.

De eerste ronde zat ze op dag 19 ‘s morgens niet meer op de eieren en afgelopen week bij de 3e ronde hetzelfde verhaal, op de dag dat de eieren uit moeten komen het nest verlaten.

even opzijResultaat een paar ijskoude eieren, ik kom tenslotte ook pas om een uur of 10 op het hok en heb dan ook niet het geluk dat de doffer snel is gaan broeden. De eerste ronde zag ik dat er een eitje al aangepikt was en heb het bij een ander koppel ondergelegen, is nog wel uitgekomen maar het jong wilde niet erg groeien, dus weggedaan. Ook nu de 3e ronde heb ik een ei terug bij een ander koppel gelegd, en het is ook uitgekomen, zij het een dag te laat. Nu maar afwachten of deze wel wil gaan groeien. Tussendoor de 2e ronde geen probleem gehad en twee jongen van het koppel. Misschien dat de duivin nerveus wordt van het getik in de eieren, ik heb het nooit eerder meegemaakt.

Tegelijkertijd heb ik dan ook verschillende koppels die gezellig samen op het nest zitten. Vooral als de jongen nog klein zijn wil de een niet voor de ander wijken, iets wat ik uiteraard toch liever zie. Het is soms ook wel een koddig gezicht als de een bijna boven op de ander zit die niet van het nest wil wijken.

anderhalve meterIntussen zitten we nog steeds in een “coronacrisis”. In Utrecht hebben we al eenrichtingsverkeer en rotondes voor voetgangers gekregen, misschien helpt het wel een beetje om besmettingen te voorkomen. Het aantal corona patiënten op de ic daalt gelukkig wel gestaag en de kappers mogen weer knippen, we gaan de goede kant op. Restaurants, cafés en strandtenten mogen vanaf 1 juni 30 mensen binnen hebben en gelukkig wordt het personeel daar niet bij gerekend. Culturele instellingen waaronder theaters, concertzalen, musea, monumenten, podia, muziekscholen, centra voor de kunsten en bioscopen kunnen de deuren weer openen op 1 juni om 12.00 uur. Bij musea en monumenten is het maximale aantal bezoekers gebouwafhankelijk. We blijven ook daar nog even op 1,5 meter afstand van elkaar, tenzij we uit een gezin komen. Belangrijk is natuurlijk dat er vooruitgang in zit, want we gaan natuurlijk al wel aan onze shows denken. Gaat het openstellen onverhoopt minder snel als gehoopt, sportscholen mogen bijvoorbeeld pas in september open, of stijgt het aantal besmettingen dan kunnen er toch shows in het gedrang komen, er is ook nog zoiets nodig als voorbereidingstijd die voor de grotere shows ongetwijfeld wat langer is. De Zomershow Noordoost Friesland, normaal gehouden op de laatste zaterdag in juli is al gecanceld. Kleine clubshows zullen aan een maandje voorbereiding wel genoeg hebben, maar voor de wat grotere shows wordt het straks toch nog spannend of het groene licht tijdig komt.

de eerste witteDuifje voor Seerp.

Gelukkig is er ook weer leuk nieuws te melden. De twee doffertjes van augustus hebben ook bevrucht en ik heb bij eentje een nieuwe kleur in de schotel liggen. Of eigenlijk, geen kleur. Wit dus. Nu maar hopen dat het een mooi duifje wordt wat straks ook door de keurmeesters goed beoordeeld wordt, kan hij na het showseizoen naar Tzum. Belofte maakt schuld en zo kunnen we als Oud Hollandse Meeuwfokkers elkaar over en weer toch een beetje helpen.
de 157 op nest

de 3374 op nest

Show agenda

Mei 2022
M D W D V Z Z
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31