tweetal eerste rondeJawel, en als het dondert in mei, valt er dikwijls regen bij. Nu is mei twee dagen oud en beide gezegdes zijn al opgegaan, onweer, regen en hagelbuien hebben we al gehad. Net als een flinke portie zonneschijn. We zitten nog steeds in een bijzondere tijd met een virus dat ons het leven toch een beetje lastiger maakt, het is nog steeds een beetje uitkijken in een anderhalvemetersamenleving maar er zit vooruitgang in. De natuur trekt zich ondertussen weinig van dit virus aan en gaat gewoon zijn gang. In Rhenen is de eerste Reuzenpanda in Nederland geboren en wie buiten een rondje maakt zal overal jong grut rond zien lopen en zwemmen.

Op eigen hok gaat alles zijn gangetje, de tweede ronde wordt deze tijd bij de eerste ronde gezet en de eieren van de 3e ronde liggen in de schotel. Bij een koppel was het helaas misgegaan, een ei achter de schotel gelegen en ook in het 2e ei een deukje. Die mogen in de herkansing. Verder heb ik nog een doffer die nog niet bevrucht heeft, als het deze keer ook niet raak is zal ik toch nog moeten overkoppelen om zeker te zijn. In mijn eerste fokseizoen had ik twee koppels die de eerste drie ronden geen bevrucht ei hadden, nadat ik ze verwisseld had lagen er vier jongen in de schotel. Waar het dan eerder mis is gegaan weet ik ook niet, maar het kan gewoon.

Tde 530ekenfouten.
Ook dit jaar weer veel tekenfouten bij de jonge dieren. Ik heb er ditmaal al vier zonder gekleurde duimveren aan een kant, drie met gekleurde staartpennen en dan nog wat met schakelpennen en/of bont op de dorst of buik. Schakelpennen heb ik overigens nog het meest in de broekpennen. Voor de show hoeft dit geen nadeel te zijn. Ik heb vorig seizoen bij een roodzilverschild een schakelpen geknipt en blijkbaar geen keurmeester die het is opgevallen. Op de jongdierendag van de Oud-Hollandse Meeuwclub werd hij nog 2e jonge doffer van de show. Maar de helft van de 1e en 2e ronde jongen is dus niet goed getekend, nu maar hopen dat de goed getekenden dan nog wel een goede jabot en kuif krijgen anders gaat het hard met afvallers voor de shows.

nog net geen drie wekenIk heb ook nog maar eens nagekeken of ik dit jaar nu meer last van tekenfouten heb als eerdere jaren, maar dat is niet zo. Het neemt echter ook zeker niet af. In 2019 waren er 27 van de 59 niet goed getekend, in 2018 slechts 18 van de 51, in 2017 27 van de 48 en in mijn eerste jaar 19 van de 49. Wat mij bij het nakijken wel opviel was dat het merendeel met tekenfouten in de eerste ronden viel. Daar hoop ik voor dit jaar dan ook maar op, dat het wat dit betreft toch nog beter zal gaan. Het is natuurlijk wel leuk als ik later in het jaar een twaalftal leuke jonge dieren heb voor de shows.

Ook kwamen er nog een drie blauwzilver donkergebande jonge vogels vanuit Aardenburg naar Ridderkerk. Spijtig genoeg moest Wilfried van Voorenberghe om gezondheidsredenen stoppen met de duiven en kwam er daarvan een drietal naar mij. Hopelijk zien wij onze sympathieke Zeeuw nog terug op de clubshow, opnieuw beginnen zit er voor Wilfried niet meer in, maar hij wil het nog wel volgen en eens langskomen.

jonge dieren 2e dag

De eerste dagen draaft alles door elkaar bij het voeren.

de eerste dagen

Show agenda

Mei 2022
M D W D V Z Z
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31