jongen op uitkijkOok in een wereld die er, tijdelijk, iets anders uitziet is het lente geworden. Mooi weer met een temperatuur die richting de 20 graden gaat en half Nederland binnen achter de geraniums, een vreemde tijd. We zijn weer een toespraak van onze minister president verder en de “intelligente lockdown” is nog wat verder uitgebreid, we mogen nog wat langer afstand houden van elkaar en scholen, horeca en talloze andere gelegenheden blijven tot na Koningsdag dicht. Geen sporten en samenscholingen van meer als drie man, tenzij het een gezin betreft. Vooral voor onze ouderen is het ook zaak om een beetje uit te kijken, zij lopen het meeste risico bij een besmetting met het coronavirus.

Als (sier)duivenmelker hebben wij nog het geluk dat wij nu in de mooie periode zijn aanbeland, mooi weer en een 2e ronde die aan het uitkomen is. Tenminste op mijn bescheiden hokje dan. Voor de postduivenmannen is het afzien, zij zien hun seizoen langzaam maar zeker voor een groot gedeelte in rook opgaan. Gevlogen wordt er niet en de duiven opleren in België is er ook niet bij, België zit dicht. En voor de Belgen zelf die willen opleren, de Belgische Duivenbond heeft een kliklijn opengesteld voor als het wel gebeurt, moet nu niet gekker meer worden. Daarnaast schijnt de lucht vandaag de dag vol te zitten met roofvogels die het op onze gevleugelde vrienden voorzien hebben, iets waar ook sierduivenliefhebbers last van hebben als ze hun duiven vrij laten vliegen. Iets waar de meesten onder ons waarschijnlijk geen last van zullen hebben, onze duiven hebben de volière.

Ik zie op eigen hok de eerste ronde, negen stuks, al beginnen uitkijken in de volière. Ze gaan nog niet verder als het raam, maar leuk om te zien die jonge dieren die gaan verkennen. Op de shows zullen die van mij waarschijnlijk niet gaan komen, misschien een enkeling, maar het overgrote deel heeft een tekeningfout. Ik heb er al drie met aan een kant geen gekleurde duimveren en dat zijn er meer als een jaar eerder in het totaal. Dan nog wat met schakelpennen en wat bont op de buik of bij de benen, en het gaat hard met de ongeschikten. Voor de shows zal ik het dus van de 2e en 3e ronde moeten gaan hebben, en dat is eigenlijk hetzelfde als in de vorige jaren. Ook in de vorige twee jaren had ik bij de eerste ronde slechts één goed getekende. Ik heb het uiteraard nog even nagekeken, maar de meeste duiven die ik uit voorgaande seizoenen nog op het hok heb zitten zijn van april, mei en juni.

Met de eigen gezondheid gaat het inmiddels ook weer wat beter na een tijdje met wat griepverschijnselen te hebben gelopen. En aangezien mijn vrouw ook met wat koorts kwam te lopen zit ik al weer een drietal weken verplicht binnen. Corona? Nee, we testen pas als je in het ziekenhuis terechtkomt. Zo houden we de cijfers ook een beetje onder controle. Beetje behelpen in deze tijd met gelukkig kinderen die de wekelijkse boodschappen brengen. Zoals het zich laat aanzien wel de laatste week nu, ik ben weer bijna topfit en van mijn hoest af, en ook mijn vrouw gaat weer vooruit. Volgende week weer lekker naar buiten en aan het werk.

Voor nu wens ik al mijn lezers weer het beste toe. Doe voorzichtig en geniet van de zon.

Show agenda

Mei 2022
M D W D V Z Z
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31