geelzilver blauwschildHet is alweer een maandje geleden dat ik wat geschreven heb, dus moest het er nu toch maar weer eens van komen. Het aantal jongen wat apart is gezet staat op dit moment op 14 en er liggen er nog een zevental in de schotel welke over niet al te lange tijd op eigen benen zullen gaan staan. Ook liggen er nog eieren waarvan ik denk dat de jongen hieruit nog op tijd zijn om aan de shows deel te kunnen nemen.

Nu heb ik het dan alleen nog maar over de leeftijd van die jongen natuurlijk, blijft altijd afwachten of ze goed getekend zijn,een jabot en een kuif hebben en vlot door de rui komen. Ik heb er ook nu weer gezien die weinig of geen jabot hebben en dat is vooral als ze verder goed in elkaar zitten en goed getekend zijn toch jammer. Ook duiven met geen gekleurde duimveren aan een of beide zijden vallen af.

Net als vorig jaar had ik ook nu weer een koppel wat drie ronden op rij onbevruchte eieren gaf, en net als een jaar eerder was het na over koppelen bij beiden raak. Het vreemde (of niet) in dit geval is dat het in beide malen om dezelfde doffer ging. Moet ik nu mijn vraagtekens zetten bij de duivinnen na over koppelen? Ja, zo blijf je dus toch nog met wat vraagtekens zitten.

geelzilver jong blauwschildWat de kleuren betreft is het bij mij met alle kleuren gebande op het hok nog steeds verrassend wat er in de schotel zal liggen. Bij een koppel Geelzilver doffer / Roodzilver duivin die de eerste 2 ronden twee Geelzilvers gaven ligt er nu toch een die waarschijnlijk blauwschild zal worden. Blijft de vraag of de duivin misschien een zijsprong heeft gemaakt, of dat er blauw in de doffer zit. Aangezien het een aangeschafte doffer betreft zal ik toch even achter de stamboom aan moeten om zekerheid te krijgen.

Ook heb ik nu twee Blauwschilden liggen bij een Roodzilver doffer / Geelzilver duivin. Ook vorig jaar haalde ik Blauw uit deze koppeling en dus zullen het dan wel twee duivinnen zijn.

blauw blauwzilverTwee Blauwschilden gaven ditmaal twee Blauwzilvers, zonder meer een mooie kleur en ook dit zullen dan twee duivinnen moeten zijn. Vorig jaar gaf de doffer gekoppeld met een andere Blauwe duivin ook al Blauwzilver. Mochten deze twee dezelfde kwaliteit bezitten mag ik niet klagen.

Op het moment van dit schijven is het 13 juni en hebben we nog vier maanden te gaan voor de eerste serieuze show, de Jongdierendag van de Oud Hollandse Meeuwclub in Apeldoorn. Het lijkt nog een eindje weg, maar de vakanties staan al voor de deur en als die eenmaal voorbij zijn is het zo oktober.

Ook is er een nieuwe districkshow aan het programma toegevoegd, de Maasdalshow in Limburg. Aangezien ik toch ook nu weer van plan ben om mijn duiven op zo veel mogelijk shows in te zetten toch maar vast gekeken hoe ver Vlodrop van Ridderkerk af ligt, een kleine twee uur ongeveer net zo ver als Drachten, nu maar hopen dat de datum een beetje gunstig op de kalender valt en er dan wat meer Oud Hollandse Meeuwen komen als op de SZN in 2016.

Show agenda

Mei 2022
M D W D V Z Z
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31