blauw koppel klWe zijn al weer ruim een maand verder en de zomer zit er aan te komen, De zon schijnt en de temperatuur gaat weer omhoog. Met de duiven gaat alles eindelijk een beetje naar wens. Terwijl de jongen in het nest lagen kregen toch weer verschillende duiven last van ornithose verschijnselen en werd er nogmaals dr. v.d. Sluis bezocht. Een zestal duiven kreeg een antibiotica spuit, en ook werd er geleerd zelf te spuiten voor het geval dat er nog meer exemplaren het zouden krijgen. Thuis nog een enkeling in moeten spuiten maar inmiddels lijkt alles toch weer kerngezond. Een doffer moest het veld ruimen, toch te weinig weerstand blijkbaar, terwijl er anderen totaal niets hebben gehad. Hieraan kan men zien dat er, net als bij mensen, toch grote verschillen zitten in de natuurlijke weerstand bij onze duiven. Overigens wordt er wel gedacht om dit seizoen te enten tegen Paramixo, zekerheid voor alles, je weet nooit of ze er ergens nog mee in aanraking komen.

Ook was er weer een koppel dat om onverklaarbare redenen na een dag of 16 stopte met voeren, kerngezond jong in de schotel wat gewoon aan zijn lot wordt overgelaten. Toch een minpuntje.

Van de eerste ronde jongen zijn er ook enkele afgevallen, en een koppeltje is naar een postduivenliefhebber verhuisd om daar als lokduif te dienen. Op die manier kom je toch ook netjes van je foutgetekende duiven af. Op dit moment zijn er dan ook nog 5 over van de eerste ronde, en dat zijn er nog steeds 2 meer als ik vorig jaar had.

Inmiddels liggen er weer jongen en eieren in de schotels en hebben we dit mooie tweetal Blauwschilden bij de anderen gezet. Toch een heel mooi plaatje zo’n stelletje blakend van gezondheid. En dan zo te zien geen tekenfouten ook, meer hoef je als melker toch niet in de schotel te zien. En met de moeder erbij die, netjes na 3 weken, het eerste eitje voor de volgende ronde heeft gelegd. Perfect plaatje.

Toch weer met vertrouwen op naar de zomer.

Show agenda

Mei 2022
M D W D V Z Z
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31