twee geelzilversDe zon schijnt, de temperatuur gaat omhoog en dat levert meteen toch weer wat vrolijkere gezichten op. Afgelopen zaterdag vond de Jaarvergadering en ras bespreking van de Oud Hollandse Meeuwclub weer in Voorthuizen plaats. Ditmaal minder druk bezocht als een jaar eerder maar het was ook nu wel weer leerzaam. De OHM is nog steeds op zoek naar een nieuwe voorzitter en Ad Schelling loopt komend jaar mee met de bedoeling volgend jaar in te stromen. Roel Staats toonde zich een waardig vervangende voorzitter en er werden al stemmen gehoord waarom nog een nieuwe te zoeken. Tijdens de vergadering werd unaniem besloten om Klaas de With tot Erevoorzitter te benoemen, onder applaus van de aanwezigen werd Klaas dan ook in het zonnetje gezet.

Wat de fok betreft was er vandaag toch een onverwachte tegenslag, in de ochtend bleek er een jong van 12 dagen oud dood in de schotel te liggen. Onverklaarbaar, het betrof een jong dat alleen in het nest lag en dat volkomen normaal opgroeide. Hiermee komt het totaal aantal jongen dat op dit moment in de schotels ligt op 11. Het aantal koppels is inmiddels ook teruggebracht naar 11, een bijgehaalde oude doffer kreeg ook weer ornithose verschijnselen en aangezien hij deze eerder ook al had vertoond werd nu maar meteen het hele koppel van het hok verwijderd.

roodzilver blauwzilverWat het grootbrengen van de jongen betreft zitten er toch ook wel behoorlijke verschillen tussen de ouderdieren. Waar het ene koppel heel lang op de jongen blijft zitten, laten anderen de jongen al vroeg alleen in de schotel. Ook voert het ene ouderkoppel ook beter als het andere koppel, opvallend hierbij is dat de koppels met twee jongen in de schotel het over het algemeen beter doen als degenen met 1 jong.

Wat de jongen betreft wordt het nu leuk, het is toch telkens een verrassing wat voor kleur er in de schotel komt te liggen. Het lijken soms toverballen, vooral als je niet weet wat voor kleur de voorouders hebben. Ik was er vorig jaar al achter gekomen dat Roodzilver doffers niet altijd fok zuiver zijn voor de kleur Rood, en zoals het zich nu laat aanzien is geen van de 4 Roodzilver doffers die ik heb zitten fok zuiver voor wat de kleur betreft. In heb al een Roodzilver / Blauwzilver combinatie gezien en een Roodzilver / Blauw zwartgeband duo in een broedschotel. Nu ook maar hopen dat er een leuk aantal tussen zit dat goed getekend is.

Show agenda

Mei 2022
M D W D V Z Z
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31