de 57 2022Het is al weer even geleden dat ik hier wat schreef, er viel dan ook niet echt veel te melden. Maar we zijn weer een maandje verder en de tweede ronde zit ook apart. Het aantal goed getekende dieren is gegroeid, het zijn er nu een stuk of 8. Als ik tenminste niet iets over het hoofd gezien heeft, ik dacht er negen te hebben, maar zag nog een zwarte nagel bij een verder goed getekend dier. “Een weeffoutje”, zoals Geert de Vries jr. zegt. En bij een geelzilver is het niet goed te zien, duimveren wel gekleurd of niet? Toch nog maar hopen dat de 3e ronde nog enkele echt leuke Oud Hollandse Meeuwtjes op gaat leveren anders voorzie ik een somber showseizoen. Eén ding viel niet tegen, ze hebben allemaal een jabot en een kuif.

Op showgebied gaat er wel het een en ander veranderen en ook is niet zeker of alle shows die in voorgaande jaren op het programma stonden komend seizoen nog op het programma stonden. De Coronatijd en de vogelgriep hebben er toch flink ingehakt bij de showorganisaties. En ook verandert er steeds meer op het gebeid van dierenwelzijn waardoor het ook weer wat moeilijker kan gaan worden om een leuke show over meerdere dagen neer te zetten.

Op eigen hok is het aantal foutief getekende dieren, net als een jaar eerder tamelijk hoog. Ik ga er normaal gesproken van uit ongeveer 50% goed getekende dieren te fokken, maar op dit moment is dat nog geen 30%. De 3e en 4e ronde zullen toch beduidend beter moeten zijn wil ik de 50% nog halen. En dan heb ik het nog niet eens over vogels die 95/96 punten kunnen gaan halen op de shows.

Maar goed, de eerste “training” zit er op. Alle jongen in de mand gezet en naar de showlocatie/trainingslocatie gebracht. Moet ik ook nu weer een trap voor op, maar in ieder geval niet meer door huis. Voor de jonge vogels altijd weer even schrikken, zo een eerste keer verhuist te worden en in een kooitje gezet. Meteen maar gedruppeld tegen luis en alle tekenfouten bekeken. Alles kwam weer voorbij, schakelpennen, kleur op borst en/of buik. Geen gekleurde duimveren aan een kant, te veel wit en te weinig wit. En ook een krom borstbeen werd gesignaleerd. Bij de goed getekenden één blauwzilver donkergeband en één geelzilver geband. De “training” begin is er dus. Over een paar weken, als de 3e ronde oud genoeg is nog maar een keer.

trainingslocatie

Tussendoor is de timmerman ook nog langs geweest en het uitzicht vanuit huis is er weer wat op vooruit gegaan. Er moet nog wel wat gedaan worden, maar daar heb ik tegenwoordig tenslotte ook wat meer tijd voor. Voor nu hou ik het hierbij, er moet ook nog wat gedaan worden in de tuin.

timmerman

albert

Albert, hij moest wel een uurtje eerder opstaan, maar altijd goedgezind.

seree 2

Ik wens iedereen weer veel plezier, gezondheid en geluk toe en dat we elkaar medio oktober met een paar fraaie jonge vogels in de kooi toch maar weer mogen zien.

tuin werk