Afgelopen zaterdag was de jaarvergadering van de Oud Hollandse Meeuwclub. Ditmaal in het gebouw van de AKV in Amersfoort. Ditmaal verschenen 20 van de 111 leden op de vergadering, waaronder dhr. Ferrari die al 25 jaar lid van de Oud Hollandse Meeuwclub is. Hem werd dan ook door Roel Staats de jubileumspeld opgespeld net als bij John de Groot die ook 25 jaar onafgebroken lid is.
De vergadering verliep in een gezellige en gemoedelijke sfeer, er waren eigenlijk geen hete hangijzers en dus ook geen verhitte discussies. De opkomst vond ikzelf wat tegenvallend, zeker gezien het feit dat er toch een nieuwe voorzitter, een nieuwe secretaris en een nieuwe penningmeester gekozen werd. Jan Kastelein trad af als secretaris, niet vanwege het werk maar Jan wil ook wel eens wat anders. Gelukkig was Seerp Broersma bereid gevonden om het secretariswerk op zich te nemen en deze werd ook gekozen. Na 2 jaar zonder voorzitter was John de Groot bereid om dit op zich te nemen, iets waarmee de aanwezigen zich ook in konden vinden. Nu was het natuurlijk niet zo dat de club in deze periode stuurloos was, Roel Staats toonde zich in deze periode een bekwame interim voorzitter. Ad Schelling had al aangegeven het penningmeesterschap van John over te willen nemen en ook Ad werd zonder tegenstem gekozen. En daarmee beschikt de OHM Club weer over een volledig bestuur.
Wat de district shows betreft is de SZN in Berkel-Enschot wegens te weinig belangstelling afgevallen, maar is daarvoor in de plaats wel de Gelderlandshow gekomen, deze wordt op 14, 15 en 16 december 2018 in Wijchen gehouden en dat is wat show agenda betreft wel beter.
Na het vergaderen was het tijd voor de verzorging en dit was door de mensen van de AKV goed verzorgd. Het was lekker en er was meer dan voldoende. Een pluim voor de AKV leden.
Na de lunch was er dan ditmaal tijd voor het belangrijkste gedeelte, het conditioneren. De kersvers benoemde voorzitter John de Groot wist gekscherend te vertellen dat dit mijn idee was en ik hierdoor waarschijnlijk de volgende fokkerskampioen werd, maar als ik door deze tips op drie shows met mijn 4 “toppers” drie punten meer behaal zou dat inderdaad zo maar kunnen.
Ik vond het zelf in ieder geval zeer leerzaam en heb er het nodige van opgestoken. Knippen, dat doen ze allemaal. Scheren kwam er vanuit de Belgische hoek, ook werd er door iedereen wel eens gevijld. Een trucje met schuurpapier kwam voorbij, een hobbymesje mocht de revue passeren en een schapenvachtje is ook handig om de duiven er uit te laten zien als een stralende Miss World die net vanaf de kaptafel komt. Ook magnesiumpoeder werd genoemd, maar daarmee dan wel uitkijken voor de ogen. En het is het beste om een paar weken van tevoren met conditioneren te beginnen, op de dag van inzetten is te laat, die dag doe je alleen de pootjes nog even schoonmaken.
Het enige wat ik dan wel weer vreemd vind is dat je de staart dus niet mag knippen, dat wordt gezien als fraude en wordt serieus bestraft. Voor de rest mag eigenlijk alles, vooral als het niet gezien wordt door de keurmeester, maar dat is logisch. En als de keurmeester bemerkt dat er best veel is geknipt wordt dat eigenlijk alleen bestraft met puntenaftrek. Maar staart knippen is “not done”.
Al met al was het weer een leerzame dag die in een gemoedelijke en gezellige sfeer verliep en waar alle aanwezigen dan toch ergens weer wat wijzer van zijn geworden.
Jan werd bedankt voor alle bewezen diensten