16 3374We zitten eind maart 2021, de winter is verdwenen en de lente is een week onderweg. Wat nog niet weg is, het Corona virus Covid 19. Onze demissionair minister Hugo de Jonge krijgt zijn zaakjes (vaccineren) maar niet op orde, en ik lees net dat kerkbezoekers journalisten belagen en aanvallen, het blijft dus een vreemde tijd waarin tegenstellingen verder oplopen. Gelukkig hebben wij Oud-Hollandse meeuwfokkers onze hobby als afleiding, er gebeurt altijd wel iets leuks op het hok.

Een 100% score, laat ik het daar eerst maar over hebben. In voorgaande jaren kweekte ik in de eerste ronde al veel dieren met een tekenfout, maar dit jaar spant de kroon, 100% fout getekende dieren. Schakelpennen, gekleurde staartpen, kleur in de nek/borst en geen gekleurde duimveren, alles is voorbij gekomen. Ook een meeuwtje met voerblindheid liep daar tussen. Nu heb ik het bijkomende geluk gehad dat er een vroegere postduivenman belde met de vraag of ik misschien een 4 of 5 tal Oud Hollandse Meeuwtjes voor hem had. Hij wilde toch wel weer wat duiven rond het huis hebben vliegen en ik kon hem daar dus mooi bij helpen.

Nu heb ik in voorgaande jaren ook al gemerkt dat ik het, gezien het aantal fout getekenden, echt niet van de eerste ronde moet hebben. Maar dit jaar steekt daar overtreffend dus nog even bovenuit. Nu maar hopen dat er de komende maanden goed getekende dieren in de schotels komen, die dan ook nog over de juist eigenschappen van jabot, kuif en manen beschikken.

Wat wel weer meeviel is dat de oude duivin die de 2e ronde niet binnen 12 dagen lag, nu ze met een jong van 12 dagen ligt toch weer zelf gelegen heeft. En daar ben ik dan weer blij mee. Ook bij een koppel waarvan de 1e twee ronden onbevrucht waren is het de 3e ronde wel gelukt. Het eerste ei is uitgekomen. Ook vorig jaar waren de eerste twee ronden van deze doffer onbevrucht maar leverde de 3e ronde wel twee mooie Blauwzilver Oud Hollandse Meeuwen op. Hopen dat dat in dit geval ook weer zo is en dat de volgende ronden nu ook goed gaan.

De Noordshow is gelukkig ook weer uit de brand. De evenementenhal in Hardenberg zal in het 3e weekend van januari 2022 onderdak bieden aan de Dierenparade Noordshow. 20 t/m 22 januari 2022, zet de datums maar vast in uw agenda. Het is het weekend waarin in vroegere jaren de Championshow plaatsvond. Wordt het in 2022 waarschijnlijk toch iets later koppelen.

Voor nu laat ik het hierbij. Ik wens u allen nog een goede gezondheid toe, houdt nog even afstand en blijf vooral gezond.

de 547