WinterplezierHet is natuurlijk wat aan de late kant, drie koningen is voorbij, maar hierbij wens ik alle bezoekers en lezers een fijn, goed, en vooral een gezond 2018 toe. Dat het voor u en de uwen maar een heel goed jaar mag worden.

Wat het weer betreft, het is winter in Nederland en volgens mij weer een echte Nederlandse winter met veel nattigheid en redelijke temperaturen. Vooral dat laatste zou ik liever wat anders zien, droog vriezend weer met overdag een zonnetje. Zo een winter die we altijd op de Anton Pieck plaatjes zien.

Voor de duiven is het eigenlijk iets te warm, tenminste op mijn hok lopen de duivinnen heel gemakkelijk tegen elkaar aan en ik heb de laatste week dan ook al een stel eieren moeten rapen. Met vorst heb je daar toch minder last van.

Wat de shows betreft, afgelopen weekend was de Noordshow en de catalogus daarvan staat online. Een zeventig Oud Hollandse Meeuwen waren ingezonden en Johan Verdeuzeldonk was de keurmeester. Erik Berens had 10 witte ingestuurd en hier was tweemaal 94 de hoogste score. De zwartschilden van Henk Jager kwamen niet hoger als 93. Bij de Blauwschilden zwartgeband was het Geert Strijker die de mooiste vier zette met 3x 95 en 1x 96, ook Erik Schonewille had een 95 staan. Eén Blauwzilverschild donkergeband was er gezet en die kreeg 96 op zijn beoordeling, Gerrie Kreeft was de gelukkige.

De mooiste Oud Hollandse Meeuw was een Roodzilverschild gebande duiven van Ane Visser met 97. Bij de geelzilverschild gebanden was het Klaas de With die met tweemaal 96 en tweemaal 95 de vier mooiste showde. Bij de gekraste was het John de Groot die er een zestal in de kooitjes zette en er twee met een 96 bekroond zag en eentje met 95. In totaal kregen er 10 duiven een 90 op het beoordelingsformulier en kan men stellen dat Johan toch weer streng in zijn beoordelingen is geweest.

Voor mijzelf is er nog een show te gaan, ik heb er nog een zestal ingeschreven voor Boskoop. Hoewel ik het inschrijfgeld met € 6, - wel aan de (te) hoge kant vond, wilde ik van nog wat dieren een laatste beoordeling. Ook omdat ik een duivin heb die eerder met 90 werd beloond vanwege twee hangpennen, die na trekken niet meer als hangpen teruggekomen zijn. Dat er in Boskoop geen entreegeld gevraagd wordt maakt de hoge inschrijving ook wel weer enigszins goed. En ik ben ook benieuwd of de catering er ditmaal beter uitziet als een jaar eerder in dezelfde locatie.

nieuwjaar kinderen duivensite