misschien wordt het wel watWe zijn weer een maand verder en beginnen langzaam aan de balans op te maken wat de kweek betreft. Vergeleken met een jaar eerder mag ik ditmaal zeker niet klagen, en dat doe ik dan ook niet, al moet er natuurlijk nog wel afgewacht worden hoe alles er na de rui uitziet. Maar met nog een laatste ronde van een elftal jongen die er binnen een week afgaan, verwacht ik toch wel met een leuk aantal jonge dieren naar de shows te kunnen.

Afgelopen woensdag dan toch maar eens geënt tegen Paramixo. Vorig jaar was het al de bedoeling om te enten maar kwam er niks van, nu er even tijd voor uitgetrokken en maar begonnen met 18 jonge vogels en 6 ouden die in ieder geval naar de show gaan te laten enten. Ook nog wat entstof aangeschaft om straks ook de laatste jongen en de resterende oude dieren te enten.

Meteen een keeluitstrijkje laten doen waarbij geen geel (Trichomonas) werd geconstateerd. Of dat komt omdat er regelmatig knoflook in de drinkpan zit of omdat ze nooit wat tegenkomen weet ik niet, maar feit is wel dat ik al twee jaar niet gekuurd heb en er intussen toch ook vreemde duiven bij zijn gekomen.

nu nog goed door de ruiWat wel tegenviel was dat er wat mijt geconstateerd werd, veel luis was mijzelf ook al opgevallen, die hadden zich de laatste weken tijdens de hitte behoorlijk vermenigvuldigd. Dat wordt dus weer flink druppelen komende weken, nu eerst met Endo-Ecto en als de duiven straks gescheiden zitten nog maar eens met Parasita. Op internet kwam ik het middel Vermin U-200 tegen wat een jaar lang zijn werking zou behouden, misschien dat er een van de bezoekers er ervaring mee heeft? Ik sta altijd open voor een goede tip.

En dan heb ik natuurlijk nog de “Toverballen”. In mijn vorige stukje schreef ik nog dat ik geen enkele Blauwzilver gekweekt had, nu, er is een wijziging in gekomen, ik heb er eentje. Valt op het eerste gezicht ook niet tegen, netjes getekend, alleen nog hopen dat hij bij de benen niet te bont wordt.
Waarbij ik dan dus nog even op het “toverballen” terugkom, want het is voor het 2e jaar op rij dat ik uit één koppel vier verschillende kleuren heb gekregen. Een geelzilverschild doffer met een Blauwschild duivin, ik heb er geelzilverschild, roodzilverschild, blauwschild en blauwzilverschild uit. Ik wist eerlijk gezegd niet dat het kon, maar het is nu voor het 2e jaar met dezelfde doffer en ditmaal een andere duivin.

 vier kleuren bij elkaar