zwarte staartpenHet is zaterdag, de zon schijnt en de duiven genieten er net als wij van, na eerst in bad te zijn geweest. Op het hok heerst er rust en gaat alles zijn gangetje, al zijn er tussendoor wel wat wijzigingen geweest met enkele koppels. Een koppel had driemaal onbevruchte eieren, deze duivin heeft een andere doffer toegewezen gekregen en nu liggen er twee bevruchte eieren. En in maart lag er een doffer dood in het hok, onbegrijpelijk er was niets aan te zien en er lagen twee kerngezonde jongen in het nest. Deze duivin heeft ook een nieuwe partner gekregen, nog even afwachten wat dit koppel gaat brengen, de eerste eieren waren onbevrucht en zij mogen nu eerst een jong van een ander koppel grootbrengen. Hiermee is het dofferoverschot wat ik had ook wel meteen weggewerkt.

Nog even terugkijkend naar vorig seizoen leert mij dat ik op dit moment met 13 stuks 6 jongen meer heb zitten als een jaar eerder, een drietal jongen is al weg naar iemand met een tilletje in de tuin. Wat wel weer tegenvalt, is het aantal goed getekende duiven, verreweg de meesten hebben toch weer tekenfouten variërend van een schakelpen, gekleurde staartpennen tot te weinig of te veel wit. En diegene die dan op jonge leeftijd al gezegend is met een goede tekening, een mooie kuif en jabot blijkt dan weer een vreselijk krom borstbeen te hebben. Jammer natuurlijk, blijkt toch een minpuntje te zijn die kromme borstbenen bij Oud Hollandse Meeuwen.

Gelukkig liggen er op dit moment nog een twaalftal jongen in de schotels en daar zitten toch weer goed getekende dieren tussen. Nu is het natuurlijk altijd afwachten hoe ze verder uitgroeien, stand, houding, kuif, manen en jabot maar de verwachting is toch dat ik dit jaar wel weer met een twaalftal jonge dieren de shows af kan lopen.

Wat het internet betreft heb ik de eer gehad de website van de Goudse Sierduiven Club te mogen vernieuwen, deze heeft nu een nieuw uiterlijk en is ook weer up to date gebracht. Is toch iets wat je als club nodig hebt om jezelf te promoten naar buiten toe en om buitenstaanders te interesseren voor jouw club en hobby.

duiven in de zon