ane visser blauwschild manOp het nippertje kon de jongdierendag van de Oud-Hollandse Meeuwclub dit jaar doorgaan. Gepland in het buurthuis te Voorst werd het het gebouw van de AKV te Amersfoort. Een vogelgriep besmetting gooide een week vooraf in Voorst roet in het eten, gelukkig werd bij de AKV te Amersfoort op de valreep een nieuw onderkomen gevonden. Gezien het aantal gezette dieren niet optimaal, er moesten wat kooien getopt worden, maar daar maalde niemand om.

Van het totaal ven 153 ingezette dieren stonden er uiteindelijk 130 in de kooien er waren wat dieren absent en twee liefhebbers, Rudie de Bruin en Halbe Sijtsma, werden op het laatste moment nog slachtoffer van een vogelgriep besmetting in hun regio en zij mochten het dorp niet uit met hun dieren.

Zelf bracht ik ditmaal 16 jonge Oud Hollandse meeuwen in de kooien. Twee foutgetekende dieren kregen 91 en 93 als predicaat. De overige 14 kwamen tot de volgende predicaten: 1x 92, 4x 93, 4x 94, 4x 95 en eenmaal 96. Een iets minder resultaat als een jaar eerder, maar dat was niet echt een verrassing.

Ditmaal werden er 18 dieren met 96 beloond en waren Ad Schelling en Albert van Zijl met 4 stuks grootaandeelhouder al hadden zij er een jaar eerder 5 stuks. Walter de Graaf behaalde 4x 96 met slechts 6 ingekooide dieren, de andere twee werden met 94 en 95 bekroond.
John de Groot (2), Roel Staats (2) en Klaas de With waren de andere fokkers die een 96 in de kooien bracht en daarmee maakten zij de 18 vol.

Als de vogelgriep niet dwars gaat liggen is de Van Pallandtshow de volgende show waar ik aan deelneem. Dan komen er weer wat oude dieren in de kooien en enkele dieren die nog te veel in de rui waren om in te kooien op de Jongdierendag.

De 1861