BBQHet eerste weekend van oktober staat voor de deur en de eerste Jongdierenshows hebben reeds plaatsgevonden. Op zaterdag 17 september
was er mijn eerste kennismaking met de SKK (Sierduivenvereniging Keizer Karel) op de jongdierendag die gehouden werd op het terrein van de voorzitter in Angeren. Hierop werden de aanwezige duiven besproken door aanwezige keurmeesters en aan het eind de fraaiste van het stel uitgekozen door de aanwezige liefhebbers.

Bij de SKK zijn meerdere keurmeesters lid en er waren dan ook 2 clubkeurmeesters van de Oud-Hollandse Meeuwclub aanwezig, Jos de Poel en Johan Verdeuzeldonk. Na afloop van de bespreking / keuring van de aanwezige dieren was er nog een BBQ en het was dan ook een aangename kennismaking met de SKK.

Een week later was op vrijdagavond de jongdierenavond van de Goudse Sierduiven Club. Er werden 94 dieren ingezonden welke door Jouke v.d. Siepkamp en Kees Wijsman van een predicaat werden voorzien. Ikzelf wist een achttal jonge Oud-Hollandse meeuwen te vinden die glad genoeg zaten voor deelname aan de show.

Jouke v.d. Siepkamp keurde mijn meeuwen kwam tot de volgende predicaten. 1X 90, 1x 91, 2x 93, 1x 94, 2x 95 en 1x 96. Een Blauwzilverschild donkergebande doffer haalde de 96 en werd 3e fraaiste van de show.

Een Blauwzilverschild duivin kreeg 90 vanwege wratdruk. De 91 was voor een Geelzilverschild die terug wat banden had geruit. Een geknipte schakelpen werd uiteraard niet opgemerkt en ook een halve zwarte nagel werd door Jouke over het hoofd gezien. Nu moet ik wel zeggen dat de verlichting niet echt optimaal was en dat de nagel slechts aan 1 zijde zwart gekleurd is. Opmerkelijk, ik heb ook een oude duivin lopen die na twee jaar een zwarte plek op haar snavel ontwikkelde.

Over een goede week is er de eerste serieuze show, de Jong Dieren Dag van de Oud-Hollandse Meeuwclub in Voorst. Hiervoor heb ik 16 dieren ingeschreven waarvan ik hoop dat ze er dan redelijk glad bij zitten. In ieder geval is het een mooie training voor ze. In totaal zullen er die dag 153 jonge meeuwen ingekooid worden.

Hopelijk ligt de vogelgriep het komende seizoen niet te veel dwars, enkele leden zijn al getroffen door een vervoersverbod. Ook zou het zo maar kunnen gebeuren dat een showlocatie in een “verboden” regio komt en dan mag daar ook niet geshowd worden. Op dit moment is Amersfoort zo een locatie, maar gelukkig duurt een verbod als alles verder goed gaat een maand.

Voor nu hou ik het hierbij en ik hoop toch enkele van mijn lezers in Voorst op de JDD weer te ontmoeten.

mooie blauwschild oud hollandse meeuw

ga maar eens goed staan de eerste keer

Jouke heeft Nel als schrijver