de 1870 jongWe zijn weer een maand verder en de 2e “training” zit er op. Ook de 3e ronde heeft kennis mogen maken met de showkooitjes, net als de goed getekende dieren van de 1e twee ronden. Daar is er dan toch weer eentje afgevallen, een geelzilverschild gehand die helaas aan een zijde echt geen gekleurde duimveren heeft. Ook bij de 3e ronde weer diverse dieren met tekenfouten die dan ook een bonusringetje hebben gekregen. Gelukkig zijn er wat dieren via marktplaats verhuisd zodat er toch weer wat ruimte op het hok vrijkwam.

Op het hok gaat alles verder zijn gangetje met af en toe een kapot eitje, een eitje wat niet uitkomt en een onbevrucht eitje. Wel weer, net als voorgaande jaren, grote verschillen in het aantal jongen per koppel. Sommige koppels passen wat beter bij elkaar, die missen dan ook gewoon wat minder en hebben na vier ronden gewoon 7 of 8 jongen grootgebracht terwijl bij andere koppels alles wel tegen lijkt te zitten en die komen dan net met 1 duifje na een paar ronden.

Op dit moment liggen er nog wat jongen in schotel die, als het goed gaat, nog aan de shows kunnen meedoen. Met een beetje geluk kan ik straks ten tijde van de shows toch nog een mandje met jonge Oud-Hollandse meeuwen volkrijgen. En dat zal voor dit seizoen toch de laatste ronde worden.

Op showgebied zitten er voor de toekomst nog wel wat veranderingen aan te komen, en ook wat het houden van onze dieren betreft zou het er over enkele jaren wel eens heel anders uit kunnen gaan zien. Vanuit Brussel zit er een verplichte gedegen administratie aan te komen wat uw dieren betreft. Het is te hopen dat er ergens nog wat verstand gebruikt gaat worden, maar ik ben er bang voor.

Wat de shows betreft, de Delta-show zal dit jaar niet gehouden worden en dat is voor de liefhebbers in het zuiden toch een aderlating. Ook geen kans dat er nieuwelingen in die regio kennis maken met onze Oud-Hollandse meeuwen. Al is er natuurlijk later kans op de Sierduivenshow Zuid Nederland, maar die wordt pas in januari gehouden. Wel is het natuurlijk te hopen dat er komend seizoen geen corona perikelen zijn en dat ook de vogelgriep ons land dan weer verlaten heeft anders krijgen diverse shows het toch moeilijk om het financiële plaatje rond te breien.

Voor nu laat ik het weer hierbij, wens iedereen een fijne vakantie tot en een weerzien op zaterdag 8 oktober in Voorst op onze jongdierendag.

in de trainingskooi