saksische ooievaarduif gekaptWe zitten eind oktober en de clubshow van de Goudse Sierduiven club zit er ook weer op. Een week eerder als normaal en omdat ik belooft had dan weer mee te zullen doen werd er afgelopen vrijdag met een 10-tal vertrokken naar Stolwijk waar de show plaatsvond.

Mijn tiental bracht het totaal op 120 duiven + dat er nog een aantal zat om buiten mededinging gekeurd te worden. Dames van een kinderboerderij wilden wat verder gaan met hun duifjes en er serieus mee gaan fokken en dan wilden ze wel graag weten of dat met hun materiaal kon.

De mooiste van de show werd een Thüringer vleugelduif blauw zwartgeband van Paul v.d. Post.

Mijn Oud-Hollandse meeuwen werden gekeurd door Fred van Apeldoorn. Het viertal jonge dieren behaalde eenmaal 92, 2x 93 en eenmaal 95. De 92 was voor een jonge doffer die op de jongdierendag van de Oud-Hollandse Meeuwclub nog 95 kreeg. Het zestal oude duiven behaalde 2x 93, 1x 94 1x 95 en tweemaal 96. Hierbij was ook Bertje die toch weer een 96 behaalde.

1845 blauwzilverschild

Voor komend weekend staat de Van Pallandtshow op het programma. In eerste instantie wilde ik eigenlijk niet meedoen, maar aangezien ik een mailtje kreeg van de organisatie en de SNN dit jaar geen doorgang vindt heb ik er toch maar 24 ingeschreven. 15 Blauwschild zwartgeband en 9 blauwzilverschild donkergeband. Het meest benieuwd ben ik toch wel naar de beoordeling van de dieren uit 2020, die zitten voor de eerste maal in de showkooi voor een serieuze beoordeling. Ane Visser is in Varsseveld de keurmeester bij de Oud-Hollandse meeuwen.

fraaiste duivin oud Cees van Belzen

Komend weekend wordt de klok weer verzet en moet er ingeschreven worden voor de Keistadshow, met daarop onze clubshow, welke van 25 t/m 27 november plaatsvind.

voor de show eerst in bad