natural sprayHet is ruim een week na de eerste Jongdierenshow en ik wordt, zoals gebruikelijk in het weekend, weer eens vroeg wakker. Verwachten dat je in het weekend tot 8 uur doorslaapt terwijl de wekker heel de week om 4.15 uur afgaat, is ook hopen op een mirakel natuurlijk. Maar ik hoorde ditmaal een ongewoon geluid, na een tijdje geluisterd te hebben was ik er uit; er trappelde vrij regelmatig een duif en dat is ongewoon. Dus in het donker toch maar even de duivenjas aangeschoten en het hok in, even kijken welke dat was. De dader was snel gevonden. Een oude duivin die regelmatig stond te trappelen, meestal een teken van vervelend ongedierte. Ik kon bij bekijken van de duif niets vinden, maar zonder bril valt dat tegenwoordig ook niet mee. Voor de zekerheid de duivin maar meteen van het hok gehaald en op zolder in een showkooitje gezet, waar ze na enige tijd vrolijk verder trappelde.

Later in het licht kon ik nog niks vinden maar evengoed de duivin gedruppeld met endo-ecto van v.d. Sluis. De houdbaarheidsdatum was wel al verstreken maar goed, toch gedaan. Ook meteen gedruppeld met U200 van Tollisan en gespoten met Natural spray. Zekerheid voor alles.

Nu zou ik eigenlijk geen last van luis of ander ongedierte mogen hebben bij de duiven, ik heb tenslotte nog niet zolang geleden met U-200 gedruppeld. Maar misschien had ik beter dat flesje van een jaar eerder gewoon weg moeten gooien en meteen alle duiven met het nieuwe flesje moeten doen. Ik heb bij enkele duiven nog een luisje gezien en dat was een jaar eerder niet zo. Misschien was dat oude flesje toch niet helemaal goed werkend meer. Maar goed, de duivin zit lekker op zolder en even een nachtje afwachten of het trappelen voorbij is.

Wel meteen maar de stofzuiger door het hok gehaald en heel het hok gespoten met Natural spray. In een weekend waarop ik alles weer eens door elkaar laat lopen lukt dat aardig. Eerst de duiven in een afdeling en de andere stofzuigen en spuiten en omgedraaid. In zo een weekend met alles weer eens bij elkaar wil zich nog wel eens een doffertje melden en zo ook nu. Zoals gehoopt is de Blauwzilver die in Gouda 96 kreeg een doffer en daar ben ik blij mee.

Op showgebied minder goed nieuws, de Jongdierendag van de Oud-Hollandse Meeuwclub is afgelast. Net zoals de clubshow van de Goudse Sierduivenclub. De risico’s worden bij oplopende corona besmettingen te groot geacht, tenslotte behoord een groot deel van de Sierduivenliefhebbers ook nog eens tot een risicogroep. Jammer natuurlijk, maar het is niet anders.

Gelukkig stond er in de nieuwsbrief van de NBS die afgelopen zaterdag binnenkwam dat shows ook na de persconferentie van 28 september “gewoon” door kunnen gaan. Uiteraard “gewoon” en dus rekening houdend met alle coronamaatregelen. Derhalve geen zorgen voor de show in Drachten. De eerste vier hebben zich al ingeschreven, en nee, nog geen Oud-Hollandse Meeuwen.
Voor mezelf zal ik vooraf nu toch nog een keer serieus naar mijn duiven moeten kijken nu er geen jongdierenkeuring vooraf is. Moet er misschien nog iets geconditioneerd worden? Een snavel bijgewerkt, een bont veertje weggehaald, een schakelpen in de broek geknipt? Niet te veel uiteraard anders laat ik straks te veel duiven met een klein mankementje nog lopen.

In de nieuwsbrief van de NBS las ik ook dat Klaas de With Nationaal Kampioen rasgroep 2019-2020 Meeuwenrassen is geworden. Uiteraard feliciteer ik Klaas met deze behaalde titel, Nationaal Kampioen wordt je niet iedere dag.
Deze ereprijs is te winnen door op één Provinciaal Kampioenschap èn de NBS-bondsshow met een kwartet duiven (mo, vo, mj en vj) van dat ras het hoogste aantal punten te behalen. Bij gelijk aantal punten beslist het lot.

karcher

Show agenda

Mei 2022
M D W D V Z Z
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31